Berkenhout

Berkenhout

Berkenhout is fijn brandhout met een aangename geur voor de kachel en openhaard. Het hout is eenvoudig aan te steken en verspreidt een gelijkmatige warmte. Berkenhout is afkomstig van de berk en de schors is licht van kleur. Met name de schors van berkenhout heeft een snelle ontbranding, waardoor het hout zowel voor de beginnende als de ervaren stoker geschikt is. Ook is berkenhout uitstekend te gebruiken om pizza’s op te bakken en voor een gezellig vuurtje buiten in de vuurkorf. Dit maakt berkenhout goed brandhout voor allerlei toepassingen!

Berkenhout als brandhout

Berkenhout is als brandhout meer dan geschikt. Het is namelijk makkelijker te stoken, omdat de schors het snelste vlam vat. Hierdoor hoeft u na het aansteken niet veel moeite meer te doen om het vuur aan te houden. Bovendien is het berkenhout altijd gedroogd wanneer u het bij ons bestelt. Dit maakt het nog makkelijker in gebruik, omdat gedroogd hout een stuk beter brandt en minder rookt. Berkenhout als brandhout of openhaardhout is daarom een altijd een goede keuze bij Haardhout.com.

Berkenhout eigenschappen

Berkenhout heeft veel eigenschappen die erg voordelig zijn voor elke stoker. Het is zacht brandhout dat eenvoudig ontbrandt en berkenhout kan ook voor buiten worden gebruikt in bijvoorbeeld de vuurkorf. Omdat het hout snel ontbrandt, is het met name geschikt voor een kleine kachel of openhaard. U heeft namelijk maar twee blokken nodig om een aangenaam warm vuur te stoken in uw houtkachel. De berkenhout eigenschappen zijn daarom erg voordelig voor elke stoker!

Berkenhout gedroogd

Ons berkenhout wat gedroogd is, is erg fijn haardhout. Al ons openhaardhout is namelijk ovengedroogd in onze speciale droogkamers, waardoor het direct gebruikt kan worden na ontvangst. Het meeste hout heeft namelijk een lange droogtijd, wij begrijpen dat u hier liever niet op wilt wachten en daarom regelen wij dat voor u! Na het drogen van het hout, kloven wij het in blokken van 25 á 26 cm. Hierdoor kunt u uw berkenhout wat gedroogd is voor de houtkachel meteen gebruiken.

Berkenhout stoken

Wilt u berkenhout stoken? Ons berkenhout is ideaal voor de open haard en heeft een eenvoudige ontbranding. Ook voor een vuur buiten is het hout geschikt. Om het vuur op gang te krijgen kunt u gebruik maken van aanmaakblokjes of houtkrullen. De mooie combinatie van een sfeervolle gloed en de witte schors geeft een prachtig effect. Omdat u maar twee blokken berkenhout nodig heeft om een sfeervol vuur te maken, is berkenhout duurzaam en kunt u zelf bepalen of u een nieuw blok erbij gooit, of dat u het vuur laat doven. Berkenhout stoken is dus een goede keuze voor de kachel, openhaard en vuurkorf!

Berkenhout in netten

Ons berkenhout in netten is een goede optie wanneer u geen ruimte heeft voor een pallet. Bovendien zijn onze netzakken stapelbaar, zodat u ze goed kunt opbergen in bijvoorbeeld uw schuur. Let wel op dat de ondergrond waar u het hout opbergt niet vochtig is en dat het hout ook niet direct op de ondergrond ligt, hierdoor kan het hout namelijk vochtig worden. Mocht u meer ruimte hebben, dan kunt u bij ons hele of halve pallets met berken haardhout kopen. Het berkenhout in netten kunt u bij ons bestellen per 15, 30, 60 of 66 stuks.

Berkenhout voor houtkachel

Berkenhout voor de houtkachel kunt u eenvoudig online bij ons bestellen. Ook is ons berkenhout geschikt voor de openhaard. Doordat ons hout ovengedroogd is, is het vochtpercentage maximaal 20 procent. Hierdoor brandt het hout erg goed zal het weinig roken. Berkenhout kunt u ook goed combineren met essenhout, omdat essenhout net wat harder is dan berkenhout. Wanneer u gebruik maakt van een goede haardhout mix, creëert u nog net wat meer warmte. Echter is enkel en alleen berkenhout voor de houtkachel ook meer dan geschikt voor een gezellig en warm vuurtje!

Berkenhout kopen

Wilt u berkenhout kopen? Bij Haardhout.com vindt u het beste gedroogde berken hout voor een mooie prijs. Wij kunnen u zonder problemen meerdere pallets leveren, maar u kunt het hout ook in zakken bij ons bestellen om uw voorraad bij te vullen. U kunt ook een handige houtopslag bij ons bestellen. In deze opslag kunt u eenvoudig een groot aantal houtblokken stapelen. Wij hebben meerdere uitvoeringen, zo zijn er opslagen met één vak of meerdere vakken. Naast dat u bij ons berkenhout kunt kopen, kunt u ook voor andere houtsoorten bij ons terecht, zoals bijvoorbeeld:

Veelgestelde vragen

Het is een zachte houtsoort afkomstig van de berk. Berkenhout is licht van kleur en doordat het zo zacht is, is het eenvoudig te stoken en heeft het een schone verbranding. Met name de schors van het hout vat snel vlam, waardoor uw kachel of haard snel opwarmt. Daarnaast creëert berkenhout een warme vlam en het spettert niet.

Goed gedroogd berkenhout ontbrandt snel en eenvoudig en heeft een prachtig vlammenspel. Daarnaast rookt en spettert het zo goed als niet. De schors van berkenhout ontbrandt erg snel wat voor nog meer warmte zorgt en hierdoor is het niet van groot belang om aanmaakblokjes of aanmaakhout te gebruiken.

Ja, omdat berkenhout snel ontbrandt, is het erg geschikt als brandhout, ook voor de beginnende stoker. De schors ontbrandt makkelijk en heeft een lichte kleur, waardoor er een prachtige warme gloed gecreëerd word. Bovendien zijn er maar twee blokken hout nodig om een mooi vuur te maken.

Wij verkopen enkel het beste gedroogde berkenhout, waardoor u het direct kunt gebruiken na ontvangst. Bovendien kunt u bij het bestellen zelf aangeven waar en wanneer u uw bestelling wilt ontvangen, zodat we hier rekening mee kunnen houden. We werken altijd met een snelle levering van hoge kwaliteitsproducten!