Berkenhout

Berkenhout

Door de aangename geur is berkenhout een fijne houtsoort voor de kachel en de openhaard. Het is eenvoudig aan te steken en verspreidt een heerlijk gelijkmatige warmte. Ook pizzeria’s hebben de voordelen van berkenhout ontdekt. Wanneer het gestookt wordt zonder schors krijgen pizza’s een heerlijke smaak. Daarom kunt u in de webshop van haardhout.com nu ook pallets met pizzahout van de berk online bestellen. Koopt u liever een pizzahout proefpakket of losse netten berkenhout met schors voor in de haard? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres!


Berkenhout openhaard

Door het prachtige vlammenspel komt berkenhout in een openhaard helemaal tot zijn recht. Bovendien is berken heel makkelijk om aan te steken. De schors vat het snelste vlam, waarna u weinig meer hoeft te doen om het vuur gaande te houden. Zo zorgt u met berkenhout in uw openhaard probleemloos voor een gezellige en verwarmde huiskamer. Hoe meer berken u koopt, hoe voordeliger het wordt. Zo is ons berkenhout in netzakken onder verkrijgbaar in ordergroottes van 15, 30 of wel 60 zakken. Zo haalt u altijd genoeg voorraad in huis!


Berkenhout stoken

De beste manier om een sfeervol vuur aan de gang te krijgen is met aanmaakblokjes en houtkrullen. Dit geldt ook wanneer u berkenhout gaat stoken in een vuurkorf. De prachtige combinatie van een sfeervolle gloed en de mooie, witte schors geeft een prachtig effect. Door de makkelijke ontbranding is berkenhout stoken zeker een aanrader voor de beginnende stoker. Het is naast de openhaard en de vuurkorf ook heel geschikt om in de kachel te gebruiken.


Berkenhout gedroogd

Gemak dient de mens. Daarom is het berkenhout alvast gedroogd in speciale droogkamers. Daarna is het in gelijkmatige stukken gekloofd. Zo zijn twee blokken al voldoende om een aangenaam warm vuur te stoken. Verder is het ook mogelijk om te kiezen voor een combinatie van berkenhout met gedroogd essenhout. Berken is een vrij zachte houtsoort, terwijl essen wat harder is. Wanneer u gebruik van een goede mix haardhout geeft uw kachel of openhaard zelf nog wat meer warmte af.


Berkenhout bestellen

Wilt u alvast een extra voorraad berkenhout bestellen voor de koude wintermaanden? Dan is haardhout.com zonder meer het beste adres voor u. Wij kunnen u probleemloos meerdere grote pallets leveren. Daarnaast vindt u in onze webshop een houtopslag voor uw berkenhout. Hierin kunt u heel gemakkelijk een groot aantal houtblokken stapelen. Er zijn zowel uitvoeringen met een groot vak als met meerdere vakken. De laatste variant is erg makkelijk wanneer u niet alleen berkenhout wilt bestellen, maar ook andere houtsoorten. Wij bieden u namelijk een ruime keuze uit verschillende soorten zoals onder andere:

Berkenhout kopen

Bij haardhout.com kunt u standaard rekenen op een snelle levering wanneer u berkenhout gaat kopen. Als u op een werkdag voor 14:00 uur uw bestelling plaatst is het bij ons eerder regel dan uitzondering dat uw haardhout al de volgende dag in huis heeft. In overleg met de chauffeur kan de pallet met haardhout op de gewenste plek worden gezet, mits deze goed toegankelijk is. Heeft u nog vragen over onze uitgebreide service? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice!
 

Veelgestelde vragen

Het is een zachte houtsoort afkomstig van de berk. Het is licht van kleur en. Doordat berkenhout zo zacht is, is het makkelijk te stoken en heeft het een schone verbranding. Vooral de schors van het hout vat snel vlam, hierdoor warmt het snel op in uw kachel of haard . Daarnaast creëert beukenhout een warme vlam en het brandende hout spettert niet. De berk groeit in noord- en west Europa.

Berkenhout brand het beste wanneer het goed droog, het geeft dan een prachtig vlammenspel met een warme vlam. Wanneer het hout goed gedroogd is, creëert het weinig rook en geeft het een aangename geur af. Verder spettert het hout niet, wat erg fijn is voor een beginnende stoker . Door de snel ontbrandbare schors kan het hout zelfs zonder aanmaakblokjes of aanmaakhout worden ontbrand tot een prachtig warm vlammenspel. Bij Haardhout.com verkopen wij al ons hout goed gedroogd zodat u het altijd direct kunt gebruiken!

Vooral voor de beginnende stoker is berkenhout ideaal. Het is makkelijk te ontbranden en door de lichte kleur van het schors creëert het een prachtige warme gloed. Er zijn maar een paar blokken nodig om het hout tot een aangenaam vuur te laten ontbranden. Zo creëert u snel een warme en knusse sfeer vanuit uw openhaard of kachel. Ook voor een vuurkorf is berkenhout ideaal stookhout! Het prachtige vlammenspel zorgt voor een aangename sfeer.

Bij Haardhout.com verkpen wij enkel het beste gedroogde berkenhout. Hierdoor kunt u uw bestelde hout direct ontbranden en hoeft u het niet meer te laten drogen. Wij zorgen dat uw beukenhout gratis bij u thuis bezorgt wordt. Daarnaast zorgen wij dat uw hout altijd op het een geschikt moment bij u wordt geleverd, hiervoor hebben wij twee opties. Bij het bestellen kunt u een gewenste dag aangeven voor het bezorgen van uw hout of wij maken telefonisch met u een afspraak. Onze chauffeur belt u altijd een half uur voor het leveren van uw bestelling!