BESTE HAARDHOUT

Heeft u een prachtige open haard, houtkachel of pelletkachel in uw huiskamer staan? Dan wilt u natuurlijk het beste haardhout om mee te stoken. Om een lekker temperatuurtje én sfeertje in uw huiskamer te creëren, hebben wij de beste kwaliteit haardhout voor u klaarliggen. Nog meer goed nieuws: u kunt het direct stoken, want wij hebben het al voor u gedroogd en gekloofd! Op deze pagina vindt u alle informatie die u moet weten voordat u haardhout aanschaft, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken voor het beste haardhout in uw situatie!

 

Wat is het beste haardhout?

Wilt u graag gaan stoken met haardhout, maar vraagt u zich af wat het beste haardhout is om te stoken? Dat hangt af van uw voorkeuren en van de stookplaats. Bij ons kunt u terecht voor veel verschillende soorten haardhout. Maar wat is nu het beste haardhout voor uw situatie? Doordat elke haardhout hele specifieke eigenschappen heeft, is dit per stookgedrag en warmtebron afhankelijk. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen zacht hout dat gemakkelijk ontbrandt en hard hout dat langzamer brandt. Hardhout is daardoor wel duurzamer. In het overzicht hieronder ziet u wat het beste haardhout is op volgorde van zacht naar hardheid:

 

Hout Soort Branding Vlammenspel
Elzen Zacht Brandt snel Rustige vlam
Berken Zacht Witte schors
Brandt snel
Mooie, felle vlam
Essen Hard Trage verbranding Mooi vlammenspel
Beuken Hard Trage verbranding
Heerlijke geur
Mooi vlammenspel
Eiken Hard Trage verbranding
Duurzaam stoken
Ervaren stokers
Gloeit

 

In het geval van een speksteenkachel, kunt u bijvoorbeeld het beste kiezen voor elzenhout, want dat geeft sneller warmte af. Deze houtsoorten geven een prachtig vlammenspel waar u lang naar kunt blijven kijken. Wilt u snel en veilig uw knisperende haardvuur aanmaken? Dan zijn onze aanmaakblokjes en of aanmaakhoutjes een handig hulpmiddel. Bij bestelling van een hele pallet met hout worden deze accessoires meegeleverd bovenop de pallet. U betaalt dan geen extra verzendkosten.

 

Beste haardhout soorten

De beste haardhout soorten zijn heel persoonlijk en per stoker verschillend. Veel gebruikte haardhoutsoorten zijn: berkenhout, essenhout, eikenhout en elzenhout. Deze houtsoorten hebben verschillende eigenschappen, maar zijn allemaal zeer geschikt als haardhout. Maar wat kunt u uw kachel nou echt NIET aandoen? Allereerst is nat hout een buitengewoon slecht idee. Daarom hebben wij al het openhaardhout voor u gedroogd en gekloofd. Dus u kunt het meteen in uw kachel stoken.

Naast nat hout is het ook geen goed idee om pallethout, populierenhout, kastanjehout, naaldbomenhout, vuren, grenen of tropisch hardhout te gebruiken. Hiervan gaat uw kachel meteen proesten. Dus doe dit uw kachel vooral niet aan! De beste haardhout soorten die vindt u bij Haardhout.com. Wanneer u vóór 14 uur bestelt, hebt u uw splinternieuwe houtvoorraad morgen nog in huis! Wilt u graag weten welke haardhout soort nu het beste is voor u als stoker? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Beste ovengedroogde haardhout

Kies voor Haardhout.com om het beste ovengedroogde haardhout te bestellen. Het is erg belangrijk dat het hout dat u stookt zo droog mogelijk is. Dit heeft een vochtpercentage van 20% of lager. Wanneer u zou stoken met nat haardhout dan breekt er een enorm geknetter in uw open haard of kachel los. En dan bedoelen we niet het romantische geknetter van een haardvuurtje waar u naar op zoek bent. Even de voordelen van het beste ovengedroogd haardhout op een rijtje

  • Direct te stoken
  • Geeft meer warmte af
  • Schone en volledige verbranding


Het beste ovengedroogde haardhout zorgt ook meteen voor de beste stookeigenschappen. Ovengedroogd haardhout heeft een heerlijke geur en brandt optimaal.

 

Beste haardhout kopen

Er zijn zo veel haardhout soorten verkrijgbaar, soms ziet u door de vlammen het vuur gewoon niet meer. Maar wij weten wel wat het beste soort haardhout voor u is om te kopen. Voor een trage verbranding kiest u essen, beuken of eikenhout. Voor een gemakkelijke ontbranding met een snelle warmte-afgifte gaat u voor berken- en elzen hout. De nummer één regel is natuurlijk dat het hout droog is. Daar zorgen wij in een vroeg stadium al voor. Dat geldt ook voor het kloven van het hout. Het enige wat u hoeft te doen is het beste haardhout kopen bij Haardhout.com en wij bezorgen het gratis bij u thuis. Laat die warme, gezellige avondjes bij de kachel maar komen!

 

Beste haardhout online

U hebt het beste haardhout online bestelt, maar waar laat u het totdat het in de kachel of open haard kan? Ook daar hebben we aan gedacht en bieden we verschillende houtopslagen aan. Het is niet alleen handig om uw haardhout netjes op te bergen maar ook noodzakelijk, zodat het droog blijft. Zo kunt u op ieder gewenst moment uw kachel of haard direct aansteken. Wij hebben niet alleen voor het beste haardhout online, maar ook de beste accessoires om uw haardvuur te ontsteken!