Beukenhout

Beukenhout

Stookt u zowel voor de gezelligheid als om de kamer heerlijk te verwarmen? Dan is beukenhout de perfecte keuze voor u. Dit is een vrij harde houtsoort die op een mooie en geleidelijke manier brandt en daarnaast een heerlijke geur verspreidt. Beukenhout wordt om die reden het meest in grotere kachels en openhaarden toegepast. Het geeft een hoog rendement en een rustige vlam. Bij haardhout.com kunt u uw beukenhout zowel bestellen in netzakken als in hele en halve pallets!


Beukenhout kopen

Bij Haardhout.com kunt u niet alleen beukenhout kopen, maar ook andere benodigdheden die u als stoker nodig heeft. Een goed vuur begint met aanmaakblokjes of houtkrullen. Deze zorgen voor een mooie gelijkmatige vlam. Als het beukenhout eenmaal brandt verkoolt het geleidelijk en kunt u het mooi verdelen voor een gelijkmatige warmte-afgifte. Veel van onze klanten kiezen er om deze reden voor om beukenhout te kopen voor de vuurschaal. Ook het essenhout uit ons assortiment is hiervoor zeer geschikt.


Beukenhout haardhout

Voor wie duurzaam en verantwoord wil stoken is beukenhout perfect haardhout. Het is redelijk taai en stevig en brandt net als andere harde houtsoorten lang en rustig. Een klein nadeel is dat u voor een mooie vlam tenminste drie houtblokken nodig heeft. Dit betaalt zich echter in de ruime brandtijd ruimschoots terug. Kiest u graag voor een wat speelser vlammenspel? Dan kunt in in plaats van alleen beukenhout een haardhout mix kopen. Deze zijn leverbaar met zowel zachte als harde houtsoorten.


Beukenhout voordelen

Afgezien van het grote rendement biedt beukenhout nog veel voordelen. Het staat er namelijk om bekend dat een reinigend effect heeft op de afvoerpijp. Dit is zowel bij een kachel als een openhaard erg gunstig. Doordat beukenhout naar verhouding minder en schonere rook oplevert, kan het ook voor de OFYR worden gebruikt. Doordat het langzaam verkoolt heeft beukenhout ook voordelen bij het koken en grillen. Bovendien knettert en vonkt beuken nauwelijks.


Beukenhout gedroogd

Het grote voordeel van ons beukenhout is dat het gedroogd is in de oven. Daardoor heeft het een laag vochtigheidsgehalte en kunt u direct na ontvangst met stoken beginnen. Wij hebben het hout in mooie gelijkmatige blokken gekloofd. Het kan daardoor efficiënt worden opgeslagen in uw houtopslag. Hiervoor hebben we bij haardhout verschillende mooi oplossingen, zowel in de vorm van een stelling als een mooie design uitvoering die ook naast de openhaard mooi uit de verf komt. Doordat ons beukenhout gedroogd is heeft het een mooi witte tot gele kleur, waarmee u nog wat warmte in huis toevoegt.


Beukenhout bestellen

Bij Haardhout.com profiteert u van een snelle levering wanneer u beukenhout gaat bestellen. Wij hebben dit namelijk direct op voorraad, naast andere houtsoorten zoals:


In onze webshop profiteert u van een uitgebreide service. Wanneer wij uw haardhout bezorgen zetten we het als u dat wenst direct bij uw houtopslag neer. De voorwaarde is dan wel dat het pad daar naartoe goed verhard is. Wij kunnen geen exacte levertijden geven, maar in veel gevallen zal onze chauffeur even van tevoren contact met u opnemen. Heeft u nog vragen over het beukenhout dat u wilt bestellen? Neem dan contact op met onze klantenservice!

Veelgestelde vragen

Het is een harde houtsoort afkomstig van de beuk. Deze boom is vrijwel in heel Europa een algemene boomsoort. Doordat het hout hard is, ontstaat er een trage en warme ontbranding met mooie heldere vlammen. Beukenhout is geschikt voor grote kachels en openhaarden. Voor een goede ontbranding heeft u minimaal drie blokken hout nodig. Met gebruik van aanmaakblokjes of krullen ontbrandt uw beukenhout op een gelijkwaardige manier.

Het hout brandt langzaam en zorgt voor veel warmte. Door de langzame verbranding geniet u lang van uw beukenhout. Het hout heeft een mooie bast en spat niet bij de verbranding. Verder ontstaat er een heerlijke geur wanneer beukenhout begint te branden. Afhankelijk van de herkomst van het hout, is de kleur witachtig tot geelbruin. Hierdoor heeft het hout een mooie uitstraling. Ons beukenhout is gekloofd en ovengedroogd, zodat u het hout direct kunt gebruiken na ontvangst.

Zeker voor de openhaard is beukenhout ideaal. Doordat het hout niet spettert en een trage verbranding heeft, kan u lang genieten van brandend beukenhout. De heldere vlammen zien er mooi uit en creëren een knusse sfeer. Omdat er tenminste drie blokken hout nodig zijn voor het optimale resultaat, is dit hout geschikt voor grote kachels en openhaarden. In een kleinere kachel of haard kan het lastig worden om drie blokken hout op te stapelen.

Wij zorgen dat u ons beste gedroogde haardhout snel in huis heeft. Wanneer u uw beukenhout bij Haardhout.com besteld, kunt u het hout direct na ontvangst gebruiken. Wij bezorgen uw hout gratis bij u thuis en zorgen dat dit altijd op een geschikt moment gebeurt. Zo kunt u bij het bestellen een leveringsdag aangeven of wij maken samen met u telefonisch een afspraak. Ook zal onze chauffeur u altijd een half uur voor het leveren bellen, zodat u goed op de hoogte bent!