Beukenhout

Beukenhout

Beukenhout

Stookt u zowel voor de gezelligheid als om de kamer heerlijk te verwarmen? Dan is beukenhout de perfecte keuze voor u. Dit is een vrij harde houtsoort die op een mooie en geleidelijke manier brandt en daarnaast een heerlijke geur verspreidt. Beukenhout wordt om die reden het meest in grotere kachels en openhaarden toegepast. Het geeft een hoog rendement en een rustige vlam. Bij haardhout.com kunt u uw beukenhout zowel bestellen in netzakken als in hele en halve pallets!


Beukenhout kopen

Bij Haardhout.com kunt u niet alleen beukenhout kopen, maar ook andere benodigdheden die u als stoker nodig heeft. Een goed vuur begint met aanmaakblokjes of houtkrullen. Deze zorgen voor een mooie gelijkmatige vlam. Als het beukenhout eenmaal brandt verkoolt het geleidelijk en kunt u het mooi verdelen voor een gelijkmatige warmte-afgifte. Veel van onze klanten kiezen er om deze reden voor om beukenhout te kopen voor de vuurschaal. Ook het essenhout uit ons assortiment is hiervoor zeer geschikt.


Beukenhout haardhout

Voor wie duurzaam en verantwoord wil stoken is beukenhout perfect haardhout. Het is redelijk taai en stevig en brandt net als andere harde houtsoorten lang en rustig. Een klein nadeel is dat u voor een mooie vlam tenminste drie houtblokken nodig heeft. Dit betaalt zich echter in de ruime brandtijd ruimschoots terug. Kiest u graag voor een wat speelser vlammenspel? Dan kunt in in plaats van alleen beukenhout een haardhout mix kopen. Deze zijn leverbaar met zowel zachte als harde houtsoorten.


Beukenhout voordelen

Afgezien van het grote rendement biedt beukenhout nog veel voordelen. Het staat er namelijk om bekend dat een reinigend effect heeft op de afvoerpijp. Dit is zowel bij een kachel als een openhaard erg gunstig. Doordat beukenhout naar verhouding minder en schonere rook oplevert, kan het ook voor de OFYR worden gebruikt. Doordat het langzaam verkoolt heeft beukenhout ook voordelen bij het koken en grillen. Bovendien knettert en vonkt beuken nauwelijks.


Beukenhout gedroogd

Het grote voordeel van ons beukenhout is dat het gedroogd is in de oven. Daardoor heeft het een laag vochtigheidsgehalte en kunt u direct na ontvangst met stoken beginnen. Wij hebben het hout in mooie gelijkmatige blokken gekloofd. Het kan daardoor efficiënt worden opgeslagen in uw houtopslag. Hiervoor hebben we bij haardhout verschillende mooi oplossingen, zowel in de vorm van een stelling als een mooie design uitvoering die ook naast de openhaard mooi uit de verf komt. Doordat ons beukenhout gedroogd is heeft het een mooi witte tot gele kleur, waarmee u nog wat warmte in huis toevoegt.


Beukenhout bestellen

Bij Haardhout.com profiteert u van een snelle levering wanneer u beukenhout gaat bestellen. Wij hebben dit namelijk direct op voorraad, naast andere houtsoorten zoals:


In onze webshop profiteert u van een uitgebreide service. Wanneer wij uw haardhout bezorgen zetten we het als u dat wenst direct bij uw houtopslag neer. De voorwaarde is dan wel dat het pad daar naartoe goed verhard is. Wij kunnen geen exacte levertijden geven, maar in veel gevallen zal onze chauffeur even van tevoren contact met u opnemen. Heeft u nog vragen over het beukenhout dat u wilt bestellen? Neem dan contact op met onze klantenservice!