Beukenhout

Beukenhout

Beukenhout kopen

Wilt u beukenhout kopen? Kiest u dan voor de specialist op het gebied van beukenhout; Haardhout.com. Laten we eerst eens kennis maken met de belangrijkste kenmerken van de houtsoort. Dit harde openhaardhout brandt langzaam en geeft een rustige vlam. Dit maakt het enorm geschikt voor de grotere kachels en openhaarden. Het hoge rendement wat beuken geeft, is ideaal wanneer u veel stookt. Wanneer u het hout van Haardhout heeft aangeschaft, kunt u dit meteen gebruiken om te stoken.
 

Beukenhout kopen bij Haardhout.com

Bent u van plan om beukenhout te kopen? Allereerst is het handig om aan te stippen dat beukenhout in principe niet meer wordt bewerkt. Daarnaast is het hout behoorlijk hard, wat het duurzaam maakt. Openhaardhout van beuken, is ook zeker een goede optie. Benieuwd waarom dit zo is?
 

Haardhout van beuken heeft diverse voordelen

Wilt u beukenhout kopen voor verbranding in de open haard? Dat is absoluut een goede optie. Zoals u weet staat beukenhout bekend om hardheid en taaiheid. Het hoge rendement is een ander bekend kenmerk. Daarnaast staat deze houtsoort bekend om een zeer schone verbranding. Sterker nog: het heeft een reinigend effect op de afvoerpijp van de haard. Verder heeft het hout een hoge dichtheid. Hierdoor ligt de verbrandingswaarde hoog.  Ook is beukenhout zeer geschikt voor de OFYR. Er is weinig rook en na verbranding blijft er een hete kolenmassa over.

En hoe zit het met veiligheid? Hier wordt vooral gedoeld op geknetter en het spatten tijdens verbranding. Dit valt bij deze houtsoort erg mee. Daardoor is het hout zeer geschikt voor verbranding in een haard, of zelfs in een vuurkorf. Er zullen niet snel vonken overspringen. Dit is overigens nog meer het geval wanneer u ovengedroogd beukenhout verbrandt. Het vocht is er dan grotendeels uit.
 

Openhaardhout van beuken aanschaffen

Openhaardhout beuken kopen? Bekijk dan eens het aanbod op Haardhout.com. Haardhout.com staat bekend als de specialist op dit gebied. Interesse? U kunt ons bellen op 0527 - 820 100. Mailen is ook mogelijk naar info@haardhout.com. U wordt altijd goed geïnformeerd over de mogelijkheden!