Braaihout

Braaihout


 

Braaien met BBQ braaihout

BBQ hout voor de braai kopen? Sekelbos braaihout is ideaal om te branden op de Zuid-Afrikaanse braai of barbecue. Het is kurkdroog, waardoor het heel duurzaam is, goed brandt en lekker veel warmte afgeeft! Door de handzame plastic zakken is het ook nog eens heel gemakkelijk te verplaatsen! Ideaal toch?
 

BBQ hout voor de braai

Een braai is een soort Zuid-Afrikaanse barbecue. Het is van oorsprong een gezellige, Zuid-Afrikaanse gelegenheid. Letterlijk vertaald betekent het ‘BBQ hout’. Toch is het niet hetzelfde. Met een bbq wordt het vlees gegaard door middel van grote, hete kolen. Daarnaast is het vlees relatief snel klaar, zodat alles gelijk kan worden opgegeten.

In Zuid-Afrika wordt al het eten eerst bereid, daarna wordt er pas gegeten! Daarom wordt er tijdens het braaien gebruik gemaakt van speciaal rookhout. Ook wel Sekelbos hout genoemd. De blokken verbranden op den duur naar hele kleine kooltjes. Hiermee kunnen de hitteregio’s op de braai heel goed gestuurd worden.
 

Kurkdroog én een heerlijke geur

Als ons sekelbos braaihout is op natuurlijke wijze gedroogd in de Zuid-Afrikaanse zon. Hierdoor is het rookhout super droog én hard. Het bevat nog maar een paar procent vocht. Voordeel hiervan is dat het heel duurzaam is, gemakkelijk brandt en weinig rook afgeeft. Bovendien geeft het een heerlijke geur af. Het vlees wordt langzaam gegaard, waardoor het een heerlijke smaak krijgt. Kijken of dit product wat voor u is? Dan kunt u altijd een proefpakket van drie zakken bestellen.
 

Wij leveren bij u thuis!

Deze Zuid-Afrikaanse traditie wordt steeds populairder! Daarom leveren wij graag uw rookhout voor uw Zuid-Afrikaanse braai! Wij hebben een ruime voorraad. Op een werkdag vóór 14.00 besteld = de volgende dag geleverd. Uiteraard nemen wij altijd contact op om u te informeren over de levering. Vragen over dit product? U kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen! Bellen kan naar 0527-820100. Via deze link komt u op het contactformulier terecht. Stuurt u liever een e-mail? Dat kan naar info@haardhout.com.