Briketten

Briketten

Briketten kopen voor de open haard of houtkachel doet u heel gemakkelijk bij Haardhout.com. Onze briketten hebben vele goede eigenschappen om te stoken. De combinatie van het lage vochtpercentage en natuurlijke eigenschappen zorgen ervoor dat u heerlijk kunt stoken. Er vindt een schone verbranding plaats met weinig restafval. Bestel vandaag nog en geniet van heerlijke warmte en een hoog rendement!


Stoken met briketten

De combinatie van de hoge dichtheid en het lage vochtpercentage (circa 10%!) zorgen ervoor dat u veel rendement haalt met briketten. Bij het stoken zult u merken dat ze lang op temperatuur blijven. Ze blijven nog lang nagloeien en blijven op deze manier warmte afgeven. Tevens zult u weinig last ervaren van restafval. Er is een schone verbranding, zowel de RUF als de Pini Kay briketten zijn namelijk niet vervuilend.


Briketten aansteken?

Voor het aansteken is het belangrijk dat u de kachel of haard warm heeft. Stook de kachel eerst warm met wat aanmaakhout en aanmaakblokjes. U zult merken dat ze vervolgens veel sneller ontbranden. Maak geen gebruik van kranten, spiritus of benzine. Naast dat dit gevaarlijk is, stoot het extra schadelijke stoffen uit. U kunt ook briketten aansteken door ze kruisgewijs op elkaar te leggen met de aanmaakblokjes en het aanmaakhout er tussen.


Briketten voor in open haard of houtkachel

Na het ontsteken zult u merken dat de briketten zeer goed branden. Dit komt doordat ze onder hoge druk in elkaar zijn geperst. De briketten hebben hierdoor een heel laag vochtgehalte. Dit is een zeer belangrijke eigenschap in het stoken van zowel haardhout als briketten in de houtkachel. De Pini Kay briketten hebben een gat in het midden. Dit zorgt ervoor dat het zuurstof door de blokken heen trekt. Vervolgens vindt er een hele geleidelijke verbranding plaats!


Briketten kopen voor houtkachel

Haardhout.com voorziet u van een snelle levering! Wij garanderen dat u de RUF of Pini Kay briketten snel in huis heeft. Heeft u nog vragen of dit product? Stuur een e-mail naar info@haardhout.com of neem telefonisch contact via 0527-820100. Onze klantenservice beantwoord graag al uw vragen.
 

Veelgestelde vragen

Vandaag vóór 14:00 uur besteld? Dan heeft u uw briketten de volgende werkdag in huis. Het is mogelijk om zelf een bezorgdag aan te geven. Wij leveren van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 tot 18:00 uur. Wij sturen u een update wanneer u uw bestelling kunt verwachten.

Bij Haardhout.com zijn twee soorten briketten verkrijgbaar: Pini Kay briketten en RUF briketten. Pini Kay briketten hebben een gat in het midden zodat het zuurstof er goed doorheen kan trekken en er een makkelijke ontbranding ontstaat. RUF briketten zijn daarentegen massief. Eén ding hebben ze gelijk en dat is het zeer lage vochtpercentage waardoor ze makkelijker ontbranden dan haardhout. Bij Pini Kay briketten is de verbranding iets geleidelijker dan bij massieve briketten.

Voordat u briketten kunt stoken, is het belangrijk dat u de kachel of haard al warm heeft gestookt met aanmaakhout en aanmaakblokjes. U zult merken dat de briketten dan sneller ontbranden. Als het haardvuurtje lekker op gang is, kunt u de blokken hout naar keuze toevoegen. U kunt bijvoorbeeld briketten aansteken door ze kruisgewijs op elkaar te leggen, met de aanmaakblokjes en het aanmaakhout ertussenin.

Bij Haardhout.com kunt u eenvoudig en snel uw briketten en andere haardhout producten bestellen. Onze hoogkwalitatieve briketten zijn gemakkelijk en zuinig in gebruik. Wij hebben alles in eigen beheer waardoor wij de kwaliteit extra goed kunnen controleren. Ook staan we voor een duurzame en verantwoorde manier van stoken. Bij ons kunt u rekenen op een snelle levering. Wanneer u op een werkdag vóór 14:00 uur uw bestelling plaatst dan kunt u de volgende dag al stoken.