Briketten

Briketten

Briketten

Briketten kopen voor de open haard of houtkachel doet u heel gemakkelijk bij Haardhout.com. Onze briketten hebben vele goede eigenschappen om te stoken. De combinatie van het lage vochtpercentage en natuurlijke eigenschappen zorgen ervoor dat u heerlijk kunt stoken. Er vindt een schone verbranding plaats met weinig restafval. Bestel vandaag nog en geniet van heerlijke warmte en een hoog rendement!


Stoken met briketten

De combinatie van de hoge dichtheid en het lage vochtpercentage (circa 10%!) zorgen ervoor dat u veel rendement haalt met briketten. Bij het stoken zult u merken dat ze lang op temperatuur blijven. Ze blijven nog lang nagloeien en blijven op deze manier warmte afgeven. Tevens zult u weinig last ervaren van restafval. Er is een schone verbranding, zowel de RUF als de Pini Kay briketten zijn namelijk niet vervuilend.


Briketten aansteken?

Voor het aansteken is het belangrijk dat u de kachel of haard warm heeft. Stook de kachel eerst warm met wat aanmaakhout en aanmaakblokjes. U zult merken dat ze vervolgens veel sneller ontbranden. Maak geen gebruik van kranten, spiritus of benzine. Naast dat dit gevaarlijk is, stoot het extra schadelijke stoffen uit. U kunt ook briketten aansteken door ze kruisgewijs op elkaar te leggen met de aanmaakblokjes en het aanmaakhout er tussen.


Briketten voor in open haard of houtkachel

Na het ontsteken zult u merken dat de briketten zeer goed branden. Dit komt doordat ze onder hoge druk in elkaar zijn geperst. De briketten hebben hierdoor een heel laag vochtgehalte. Dit is een zeer belangrijke eigenschap in het stoken van zowel haardhout als briketten in de houtkachel. De Pini Kay briketten hebben een gat in het midden. Dit zorgt ervoor dat het zuurstof door de blokken heen trekt. Vervolgens vindt er een hele geleidelijke verbranding plaats!


Briketten kopen voor houtkachel

Haardhout.com voorziet u van een snelle levering! Wij garanderen dat u de RUF of Pini Kay briketten snel in huis heeft. Heeft u nog vragen of dit product? Stuur een e-mail naar info@haardhout.com of neem telefonisch contact via 0527-820100. Onze klantenservice beantwoord graag al uw vragen.