Bruinkool briketten

Bruinkool briketten

Wanneer u stookt om uw woonkamer te verwarmen zijn bruinkoolbriketten een logische keuze. Ze zorgen namelijk voor een hoge warmteopbrengst. De blokken branden langzaam zodat u er relatief weinig van nodig heeft. Als ze eenmaal op temperatuur zijn, blijven de briketten nog uren doorgloeien. Na een avondje stoken merkt u dat de volgende ochtend. Uw woonkamer voelt nog steeds behaaglijk aan. Bij Haardhout.com bestelt u uw bruinkool briketten bovendien voordelig online.


Bruinkool briketten stoken

De beste manier om bruinkool briketten te stoken is door ze in een reeds brandend vuur te leggen. De blokken hebben namelijk als eigenschap dat ze langzaam vlam vatten, maar des te efficiënter doorbranden. Dit geldt overigens ook wanneer u gebruik maakt van harde houtsoorten zoals eiken- en beukenhout. Wij adviseren u om eerst een vuur te maken met aanmaakblokjes of houtkrullen, voordat u bruinkool briketten gaat stoken. De rest wijst zich eigenlijk vanzelf.


Bruinkool briketten kopen

Bij Haardhout.com kunt u voordelig bruinkool briketten kopen op handige pallets van 20 pakken en meer. Wanneer u ze op een werkdag vóór 14.00 uur bestelt, zorgen wij ervoor dat de levering al de eerstvolgende werkdag plaatsvindt. Ook is het mogelijk om de door u gewenste leverdatum af te spreken. Is uw houtopslag alleen bereikbaar via een grindpad of een onverhard pad? Dan dient u een kooiaap mee te reserveren. Deze optie voegt u eenvoudig toe bij uw bestelling.


Bruinkool briketten voordelen

Naast bruinkool briketten kopen kunt u bij ons ook ovengedroogd haardhout bestellen. Dit bevat een laag vochtpercentage, zodat u eenvoudig stookt zonder spatten en intense rookontwikkeling. Heeft u vragen over onze producten? Neem dan contact op met onze ervaren stokers. Wij zijn u graag van dienst!

 

Veelgestelde vragen

Bruinkool briketten zijn niet geschikt voor houtkachels en allesbranders, doordat ze meer fijnstof uitstoten. Ze zijn wel uitstekend te gebruiken voor kachels die speciaal ontworpen zijn voor het stoken van briketten. Deze zijn namelijk vaak uitgerust met een kolenbunker. Dit onderdeel is belangrijk voor een gelijkmatige verbranding en warmteafgifte.

Bruinkool briketten hebben een trage verbranding en blijven een geruime tijd nagloeien. Zo blijven ze wel tot 12 uur hun warmte verspreiden. Na een avondje stoken zult u merken dat uw woonkamer de volgende ochtend nog behaaglijk warm is. Dat komt door de efficiënte verbranding die bruinkool briketten hebben.

Haardhout.com heeft een grote voorraad openhaardhout en briketten van bruinkool en andere houtsoorten. Om die reden kunnen wij onze bruinkool briketten niet alleen extra voordelig aanbieden, maar ook razendsnel verzenden. Wanneer u op een werkdag vóór 14.00 uur bestelt, heeft u ze meestal al de eerstvolgende werkdag in huis. Een afleverdatum afspreken behoort eveneens tot de mogelijkheden.