Eikenhout

Eikenhout

Wilt u een hardhoutsoort die traag brandt en heerlijk veel warmte afgeeft? Dan is eikenhout ideaal! Dit harde houtsoort is buitengewoon geschikt voor grote kachels en haarden. Er zijn minstens vier blokken hout nodig om goed te kunnen stoken als u voor eikenhout kiest. Daar komt bij dat elke blok eikenhout circa anderhalf uur brandt, waardoor u een stuk minder hout verbruikt. Al ons haardhout is gekloofd en gedroogd, dus u kunt meteen na levering een lekker vuurtje stoken. In ons assortiment vindt u diverse soorten haardhout. Alle houtsoorten zijn ovengedroogd, waardoor het hout een schone en volledige verbranding garandeert. Ook heeft u niet te maken met rook of vervuiling van de kachel of afvoerpijp. Koop direct eikenhout online bij Haardhout.com.


Eiken haardhout

Wilt u eiken haardhout kopen? Dan zit u goed bij Haardhout.com. Ons eikenhout wordt nog gedroogd in de droogkamer. Door de grote nerf breekt en splintert eikenhout snel. Gelukkig hoeft u ons eiken haardhout niet meer te kloven, omdat dit gekloofd wordt geleverd. Hierdoor kunt u het meteen gebruiken. Daarnaast is de duurzaamheid van deze houtsoort uitstekend! Dit zeer sterke hout is ideaal voor gebruik in de openhaard of houtkachels.

Eiken haardhout barst van de voordelen. Zo spat het niet, heeft het een hele goede warmte-afgifte en produceert het heel weinig rook. U kunt ook aanmaakblokjes of aanmaakhout gebruiken om het vuur aan te krijgen. Eikenhout geeft zolang het kurkdroog is een prachtig vlammenspel. Bestel eenvoudig en snel kwaliteit eiken haardhout op Haardhout.com.


Eikenhout ovengedroogd

Als hout vers gekapt is, heeft het doorgaans een vochtpercentage van 50% tot 70%. Zoals u waarschijnlijk wel weet is nat hout een ramp om te stoken. Om uw eikenhout op het gewenste vochtpercentage te krijgen wordt het daarom ovengedroogd. En het goede nieuws is dat wij deze taak op ons nemen, evenals het kloven. Dan hoeft u het alleen nog maar in de kachel te leggen en aan te steken. Dat laatste kan trouwens nog wel eens lastig zijn bij eikenhout ondanks dat het ovengedroogd is. Ook daar hebben wij een oplossing voor. Aanmaakblokjes, aanmaakhout of houtkrullen zijn fantastische hulpmiddelen om dat heerlijke vuurtje aan te wakkeren.


Eikenhout openhaard 

Bent u de trotse bezitter van een openhaard? Dan is eikenhout uitstekend om mee te stoken. Eikenhout als openhaardhout wordt namelijk veel gedaan. Dit komt omdat eikenhout voor de openhaard veel voordelen kent. Doordat het een duurzame houtsoort is, kent dit hout een trage verbranding. Hierdoor kunt u lang genieten van het eikenhout in uw openhaard. Verder staat deze houtsoort bekend om de warmte die het afgeeft. Eikenhout is naast de openhaard ook zeer geschikt voor gebruik in grote kachels en haarden. Bij ons bent u verzekerd van een lage vochtigheid bij onze ovengedroogde houtsoorten. Daarom is eikenhout ideaal voor uw openhaard!


Eikenhout voordelen 

Eikenhout heeft veel voordelen in vergelijking met andere haardhout soorten. Wegens de trage verbranding hoeft u niet steeds om de haverklap nieuw hout op het vuur te gooien om uw vuur brandende te houden. Daarnaast geeft het veel warmte af en weinig rook. U hoeft het alleen nog in huis te halen. In de praktijk hoeft u dat nog niet eens zelf te doen, want wij bezorgen het namelijk gratis bij u thuis!

  • Harde houtsoort
  • Traag brandend haardhout
  • Hoog rendement
  • Brandt rustig en geeft langzaam warmte af (verkoold)
  • Geschikt voor grote kachels en haarden
  • Voor de ervaren stoker


Eikenhout kopen

Wilt u eikenhout kopen? Dat is een goede keuze! Eikenhout is de matador onder het haardhout. Het zorgt namelijk voor urenlang brand plezier en dat met slechts een paar blokken hout. Zo doet u behoorlijk lang met een voorraad. Omdat de kwaliteit van het eikenhout te waarborgen, zit u goed bij Haardhout.com. Wij zijn specialist op het gebied van oven gedroogd haardhout waardoor u verzekerd bent van de beste kwaliteit. Voor vragen of stookadvies kunt u altijd telefonisch contact met ons op nemen of via de mail. U wordt altijd snel geholpen door één van onze experts. Eikenhout kopen doet u online bij Haardhout.com!
 

Veelgestelde vragen

Het is één van de bekendste hardhoutsoorten en afkomstig van de eik. Het is een inheemse houtsoort die in heel Europa te vinden is. Eikenhout heeft een lange droogtijd nodig, bij ons wordt dit gedaan voordat u het hout krijgt. Zo kunt u het altijd direct gebruiken na ontvangst. Het hout brandt lang en er ontstaan gloeiende kooltjes met rustige vlammen. Verder is het vooral geschikt voor (middel)grote kachels en haarden. De schone verbranding van het hout zorgt voor een warme en knusse sfeer.

Het hout heeft een rustige en schone verbranding. Daarnaast heeft het een lange brandtijd met een rustig vlammenspel. Op deze manier kunt u lang genieten van uw eikenhout. Omdat het hout hard is en hierdoor lastiger te ontsteken is, is het geschikt voor de ervaren stoker. Het is aan te raden om het hout aan te steken met gebruik van aanmaakhout of -blokjes. Het hout geeft veel warmte af en heeft een duurzame verbranding.

Het hout is erg fijn brandhout dat vooral geschikt is voor de ervaren stoker. Het ontsteken van het hout is namelijk lastiger door de harde textuur. Er ontstaan mooie gloeiende kooltjes uit het gebrande hout en de vlammen blijven lang zichtbaar. De lange brandtijd van het hout maakt het gebruik ervan duurzaam. U kunt lang doen met uw eikenhout.

Wij verkopen enkel het beste gedroogde eikenhout. Het hout heeft een droogtijd van twee jaar en we begrijpen dat u hier niet op wilt wachten en daarom hebben wij ovengedroogd eikenhout zoveel mogelijk op voorraad. U kunt bij ons bestellen en direct gebruiken. Wij zorgen dat uw hout altijd op een gelegen moment bij u bezorgd wordt. Daarvoor hebben wij twee mogelijkheden. U kunt bij het bestellen een afleverdag selecteren of wij bellen u en maken telefonisch een afspraak. Op de afgesproken dag belt onze chauffeur u altijd een half uur voor het leveren van uw bestelling!