Eikenhout

Eikenhout

Eikenhout kopen bij Haardhout.com

Wilt u eikenhout kopen? Dan is het goed om te weten dat Haardhout.com specialist is op het gebied van diverse, ovengedroogde houtsoorten. Het is altijd een goed idee om voor de aanschaf te oriënteren naar de eigenschappen en welke houtsoort het beste past bij uw openhaard, wensen en behoeften. Haardhout.com heeft diverse soorten in het assortiment, waaronder berkenhout en essenhout. Iets wat al onze houtsoorten gemeen hebben is dat het hout ovengedroogd is. Dit betekent dat het hout een schone en volledige verbanding garandeert. Doordat het hout ovengedroogd is, kunt u het hout meteen stoken. Hierbij heeft u niet te maken met rook of vervuiling van de kachel of afvoerpijp.


Eikenhout kopen

Gaat u eikenhout kopen? Laten we dan eerst kennismaken met openhaardhout van eiken. Ons eikenhout is 1,5 tot 2 jaar natuurlijk gedroogd, dit heeft te maken met de tannines. Deze zuren kunnen schadelijk zijn voor uw schoorsteen of kachelpijp, wanneer er niet op de juiste manier wordt gestookt. Om er zeker van te zijn dat het hout goed droog is, wordt eikenhout vervolgens nog gedroogd in de droogkamer.
Daarnaast heeft eikenhout een grove nerf. Dat betekent dat het hout eenvoudig splintert of uitbreekt. Gelukkig hoeft het hout wat u bij ons aanschaft, niet meer gekloofd te worden en kunt u dit meteen gebruiken. Daarnaast is de duurzaamheid van deze houtsoort uitstekend. Verder is het hout zeer sterk en gemakkelijk te bewerken. De kleur is daarnaast bijzonder mooi en de nerf eveneens. Eikenhout voor de openhaard is ook een zeer goede optie.


De voordelen van eikenhout voor de openhaard

Eikenhout stoken als haardhout wordt veel gedaan. Dat komt omdat eikenhout voor de openhaard veel voordelen kent. Als duurzame houtsoort, kent dit hout een trage verbranding. Zo kunt u lang genieten van het openhaardhout van eiken. Verder staat deze houtsoort bekend om levendige en mooie vlammen en is de houtsoort geschikt voor grote kachels en haarden. Het hout kan bij verbranding wel enige spatten geven. Voorzichtigheid is dus wel geboden! Een lage vochtigheid is gegarandeerd bij de ovengedroogde houtsoorten van Haardhout.com. Ideaal voor de haard!


Eikenhout kopen bij Haardhout.com?

Wilt u eikenhout kopen? Dan is het aangeraden om dit bij een specialist te doen. Haardhout.com is voor u de juiste plek. Neem telefonisch contact op met Haardhout.com via 0527 820100 of stuur een mail naar info@haardhout.com. U wordt altijd snel en gericht geholpen door een expert op het gebied van ovengedroogd haardhout.