Eikenhout

Eikenhout

Eikenhout is een harde houtsoort afkomstig van de eik. Bij Haardhout.com hebben we een groot assortiment aan houtsoorten, waaronder eikenhout. Wanneer u dit eikenhout als haardhout gebruikt, geniet u van een trage verbranding met weinig rook! Hierdoor kunt u erg lang genieten van eikenhout in uw kachel of openhaard. De warme vlammen van eikenhout creëren samen een prachtig en gezellig vlammenspel. Omdat het hout hard is en daarom lastiger is om aan te steken, is eikenhout voornamelijk goed geschikt voor de ervaren stoker. Wanneer eikenhout op de juiste manier aangestoken wordt, heeft het veel voordelen en ziet het er prachtig uit!

Eikenhout als brandhout

Eikenhout als brandhout is een uitstekende keuze voor een grote houtkachel of haard. Doordat eikenhout een harde houtsoort is, heeft het een langzame verbranding en kunt u er dus lang van profiteren! Bovendien is eikenhout voor buiten en voor de bbq ook goed te gebruiken. De langzame verbranding maakt het hout uitstekend te gebruiken voor een warme zomeravond rond de vuurkorf of met heerlijk eten op de bbq. Wij leveren al ons hout altijd gedroogd, zodat het direct in gebruik genomen kan worden op het moment dat het in huis is. Omdat er minstens vier blokken eikenhout als brandhout nodig zijn, is het voornamelijk geschikt voor grote kachels en openhaarden.

Eikenhout gedroogd

Al ons eikenhout is gedroogd en gekloofd. Wanneer hout vers gekapt is, kan er een vochtpercentage in zitten van wel 50 tot 70 procent. Op het moment dat het hout zo vochtig is, is het niet goed te stoken. Bovendien kan de droogtijd wel tot 2,5 jaar oplopen. Daarom leveren wij al ons hout ovengedroogd. Het eikenhout drogen wij in onze speciale droogkamers, tot het vochtpercentage maximaal nog twintig procent is. Hierdoor is ons eikenhout wat gedroogd direct te gebruiken op het moment dat je het thuisgeleverd hebt gekregen!

Eikenhout voor houtkachel

Eikenhout voor de houtkachel is meer dan geschikt. Met name voor grotere kachels en haarden is eikenhout ideaal. Naast dat is eikenhout ook geschikt voor buiten. Omdat de verbranding van het hout traag en duurzaam is, profiteert u van een hoog rendement. Daarnaast komt er weinig rook van eikenhout af en geniet u van een prachtig vlammenspel. De warmen vlammen brengen een gezellige sfeer met zich mee voor zowel binnen als buiten. Bij ons bent u altijd verzekerd van een lage vochtigheid in uw hout, omdat wij enkel ovengedroogde houtsoorten verkopen. Daarom is eikenhout voor de houtkachel van Haardhout.com meer dan geschikt!

Eikenhout eigenschappen

Eikenhout heeft veel eigenschappen die voordelig zijn voor de ervaren stoker. Door de trage verbranding hoeft u niet constant nieuw hout op het vuur te gooien om het aan te houden. Naast dat geeft het een hoop warmte, maar wel weinig rook af. Het enige wat u hoeft te doen, is het hout in huis halen en te beginnen met stoken. We sommen hieronder nog graag de voordelige eikenhout eigenschappen voor u op!

  • Harde houtsoort
  • Traag brandend haardhout
  • Hoog rendement
  • Brandt rustig en geeft langzaam warmte af (verkoolt)
  • Geschikt voor grote kachels en haarden
  • Voor de ervaren stoker

Eikenhout aansteken

Eikenhout aansteken begint met minstens vier blokken hout. Omdat dit voor een kleine kachel een beetje krap kan worden, is dit hout echt geschikt voor een grote houtkachel of openhaard. Om het hout aan te steken, kunt u het beste gebruik maken van aanmaakblokjes, aanmaakhout of houtkrullen. Wanneer het vuur eenmaal op gang is gebracht, kunt u er lang van genieten door de langzame verbranding. Hierdoor hoeft u niet constant het vuur in de gaten te houden of deze nog wel goed brand! Eikenhout aansteken is voor de ervaren stoker een fluitje van een cent!

Eikenhout kopen

Eikenhout kopen doet u eenvoudig online bij Haardhout.com als eikenhout groothandel. Met slechts een paar blokken hout, heeft u urenlang plezier en sfeer! Hierdoor doet u ook behoorlijk lang met een voorraad eikenhout. Al ons kachelhout is van hoge kwaliteit en bieden wij aan tegen mooie prijzen. Bovendien zorgen wij ervoor dat het hout probleemloos op de gewenste locatie wordt afgeleverd. Naast eikenhout kunt u ook bij ons terecht voor beukenhout, elzenhout en essenhout. Eikenhout kopen is een uitstekende keuze voor de kachel of openhaard, maar ook voor de vuurkorf of op de bbq!

Veelgestelde vragen

Het is één van de bekendste houtsoorten en het is afkomstig van de eik. Door heel Europa is eikenhout te vinden. Eikenhout is uitstekend te gebruiken als haardhout, omdat het een langzame en duurzame verbranding heeft. Hierdoor is het erg geschikt voor grote kachels en openhaarden. Wel heeft eikenhout een lange droogtijd, bij ons is dat echter geen probleem, want wij leveren al ons hout gedroogd!

Eikenhout heeft een erg rustige en schone verbranding, waardoor u er lang van kunt genieten. Dit omdat de textuur van het hout hard is. Naast dat heeft eikenhout een mooi en rustig vlammenspel. Omdat het hout hard is en lastiger te ontsteken, is het geschikt voor de ervaren stoker. Het is aan te raden om aanmaakhout of blokjes te gebruiken bij het aansteken.

Het is vooral fijn brandhout voor de ervaren stoker, omdat het iets lastiger aan te steken is vanwege de harde textuur. Op het moment dat het hout brandt, geniet je van een heerlijke warme vlam en een vuur die niet zomaar dooft! Er ontstaan mooie, gloeiende kooltjes uit het gebrande hout en de vlammen blijven lang zichtbaar. De lange brandtijd van eikenhout maakt het erg duurzaam, u kunt er daarom erg lang mee doen.

Wij verkopen enkel het beste gedroogde eikenhout. De droogtijd van eikenhout kan wel tot twee jaar oplopen en we begrijpen dat u hier niet op wilt wachten. Wij drogen en kloven al ons hout altijd, zodat u het direct in gebruik kunt nemen. Ook leveren wij het eikenhout snel bij u op de gewenste locatie af!