Elzenhout

Elzenhout

Voor een snel brandend haardvuur is elzenhout een uitstekende keuze. Dit is hout dat is afkomstig van de els, een boomsoort uit de berkenfamilie. Doordat deze boom snel groeit levert het een zacht hout op. Het belangrijkste voordeel van zachte houtsoorten is dat ze ideaal zijn wanneer u een vuur makkelijk en snel aan wilt krijgen. Het is wel belangrijk om droog elzenhout te gebruiken, omdat vochtig haardhout veel rook geeft. Al het hout van Haardhout.com is ovengedroogd, waardoor uw hout zeer droog wordt afgeleverd!

 

Elzenhout haardhout

Zeker voor kleinere kachels is elzenhout een perfecte soort haardhout. U kunt namelijk al een mooi vuur krijgen met slechts één à twee blokken. Doordat het gemakkelijk is om aan te krijgen is het zeer geschikt voor de beginnende stoker. De verbranding van droog elzenhout is uitstekend, het haardhout geeft bovendien een mooi vlammenspel. Doordat het zo warm brandt, is het een zeer goede keuze voor met name accumulerende kachels. Deze houden de warmte namelijk zeer goed vast.

 

Gedroogd elzenhout

Bij Haardhout.com bieden wij een ovendroog garantie, wat betekent dat al het haardhout op 85° wordt gedroogd. De gekloofde blokken elzenhout worden met deze hete lucht doorgeblazen, waardoor het vochtigheidsgehalte in het hout maximaal 20% is. Hoe droger het hout, hoe beter de verbranding zal zijn. Het vuur zal niet alleen minder sissen of vonken, maar ook minder rook veroorzaken. In vergelijking met vochtig hout heeft u bij gedroogd elzenhout dus een veel fijner vuur.

 

Elzenhout stoken

Wilt u graag met elzenhout stoken? Zeker voor beginners is dat namelijk een geweldige houtsoort. Het ontbrandt heel eenvoudig, zodat accessoires als aanmaakblokjes om het vuur op gang te krijgen nauwelijks nodig zijn. Bovendien ontstaan er bij het stoken met elzenhout hele mooie kolen, die zeer geschikt zijn voor de barbeque. Wilt u sneller kunnen beginnen, dan hebben wij ook eersteklas BBQ houtskool en briketten. Het maakt niet wat voor vuur u wilt stoken, bij Haardhout.com kunt u altijd terecht!

 

Elzenhout openhaard

Voor het mooiste vuur vragen verschillende typen kachels en haarden ook weer andere houtsoorten. Zo is elzenhout ideaal voor een kleine openhaard of kachel. Wanneer u een middelgrote of grote kachel of haard heeft kunt u beter een hardere houtsoort gebruiken. Zo zijn beukenhout en vooral eikenhout en eucalyptus haardhout uitermate geschikt voor grote kachels en haarden en zijn berkenhout en essenhout geweldig voor middelgrote kachels en haarden. Twijfelt u of elzenhout voor uw openhaard de beste keuze is? Bij Haardhout.com kunt u meer lezen over welke houtsoort u het beste kunt kiezen.

 

Elzenhout voordelen

Wanneer u voor uw haardvuur elzenhout gebruikt, zijn er veel voordelen. Zo is het in vergelijking met andere houtsoorten veel eenvoudiger aan te krijgen. Er zijn maar weinig blokken nodig om een mooi vuur te starten dat voldoende warmte afgeeft. Een van de andere voordelen van elzenhout is dat het een zeer mooi vlammenspel geeft. Zeker met droog hout dat niet rookt, sist en vonken geeft, is het vlammenspel van elzenhout een prettig pluspunt wanneer u een openhaard heeft.

 

Elzenhout kopen

Is uw houtopslag bijna leeg en heeft u snel een nieuwe voorraad nodig? Bij Haardhout.com kunt u dan heel eenvoudig een hele pallet elzenhout kopen. Alle houtsoorten die wij verkopen hebben we het hele jaar door op voorraad, waardoor u altijd profiteert van een snelle levering. Door elzenhout te kopen bij Haardhout.com kunt u dan direct na de levering beginnen met stoken. Het hout is gedroogd en gekloofd in blokken van 25 à 26 cm. Met onze stooktips kan iedereen een goed vuur met elzenhout maken. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!