Essenhout

Essenhout

Ovengedroogd essen kopen

Ovengedroogd essenhout kopen? Essenhout koopt u bij Haardhout.com: dé specialist op het gebied van ovengedroogd haardhout. Deze houtsoort is hard en taai, maar elastisch. Openhaardhout van essen brandt traag, maar geeft tegelijkertijd een goede warmte af. Het prachtige vlammenspel is uitermate geschikt voor middelgrote kachels en open haarden. Kiest u voor producten uit ons assortiment? Dan kunt u dit meteen stoken. Wij leveren het in halve of hele pallets. De standaardafmeting van de blokken is 25 tot 26 centimeter.


Essenhout kopen bij Haardhout.com

Bent u van plan ovengedroogd essenhout te kopen? Dan is het allereerst goed om te weten dat dit hout van erg goede kwaliteit is. Essen is over het algemeen geschikt voor alle stokers. De houtsoort staat bekend om hout dat niet al te hard, maar toch erg sterk is. Daardoor is een afwerklaag noodzakelijk, zeker bij buitentoepassing. Daarnaast is ons hout onbehandeld en droog; ideaal voor gebruik als haardhout. Duurzaam is de houtsoort ook, doordat de verbranding langzaam is en er een goede warmte afkomt van het hout. Dit maakt dat u langer plezier heeft van dit hout.


De voordelen van essenhout

Essenhout kopen voor de openhaard? Openhaardhout van essen heeft bepaalde voordelen waardoor het fijn hout is voor in de haard (of natuurlijk de vuurkorf). Allereerst is het hout erg duurzaam en ook perfect voor verbranding. Ook brandt het hout vrij eenvoudig, spat het niet en is het eenvoudig aan te steken in vergelijking tot andere houtsoorten. Dit hout staat overigens ook bekend om een rustige maar toch mooie vlam. Doordat het haardhout in de oven wordt gedroogd, bevat het openhaardhout minder dan 20% vocht. Dit is ideaal om te stoken. Zoals gezegd is het vuur goed geschikt voor de haard en ook de vuurkorf: dit komt omdat het hout weinig knettert en spat tijdens verbranding.


Koop nu uw essenhout bij Haardhout.com

Heeft u interesse in het aanschaffen van haardhout? Dan is het goed om te weten dat Haardhout.com specialist is op dit gebied. Neem vooral contact op met de experts van Haardhout.com voor het kopen van uw ovengedroogd hout. U kunt telefonisch contact opnemen via 0527-820100. U kunt een mail sturen naar info@haardhout.com. U wordt altijd geholpen door een vakkundige professional met verstand van het hout.