Essenhout

Essenhout

Wilt u voordelig een grote of kleine lading essenhout inslaan? Dat zit u helemaal goed bij haardhout.com. Behalve hele en halve pallets kunt u bij ons ook handige netzakken kopen van 15, 30 of 60 netzakken. Dat is helemaal handig wanneer het grootste gedeelte van uw houtopslag buiten of in de schuur ligt. Zo kunt u probleemloos de kleine voorraad essenhout naast uw openhaard of houtkachel aanvullen. Essenhout is zeer geschikt als haardhout, omdat het veel en gelijkmatig warmte afgeeft.


Gedroogd essenhout

Er zit minder dan 20% vocht in gedroogd essenhout van onze webshop. Het hout wordt namelijk gedroogd in speciale droogkamers, zodat u direct kunt beginnen met stoken. Essen geeft een rustige maar sfeervolle vlam die weinig spat of knettert. Daarom is het naast ideaal haardhout een perfecte houtsoort voor bijvoorbeeld een vuurkorf. Het brandt lang en zorgt voor een aangenaam warme vlam. Veel mensen die houden van een prachtig en gecontroleerde vlam kiezen voor een haardhout mix van essen- en berkenhout. Beide houtsoorten kunt u bij ons gemakkelijk los bestellen.


Essenhout voordelen

Zowel voor de ervaren als beginnende stoker heeft essenhout meerdere voordelen. We zetten ze even voor u op een rijtje:

  • Harde en stevige textuur
  • Trage verbranding
  • Rustige vlam
  • Geschikt voor middelgrote kachels en haarden
  • Lekkere geur


Bij veel harde houtsoorten duurt het even voordat ze goed branden, maar dat geldt niet voor essenhout. Door de dunne bast met kleine scheurtjes krijgen de vlammen er snel vat op, zonder dat het spat of knettert. Essenhout wordt om deze voordelen veel gebruikt in de openhaard. Het vuur is sfeervol, warm en geeft een heerlijke geur af.


Essenhout stoken

Doordat het voorgedroogd wordt geleverd is essenhout gemakkelijk te stoken. Net als bij ander haardhout raden we u aan om daarbij gebruik te maken van aanmaakblokjes en houtkrullen. Dit zorgt ervoor dat het vuur mooi geleidelijk begint te branden. U bereikt het mooiste resultaat door wanneer u van minimaal 3 blokken essenhout gebruik maakt. Wilt u essenhout stoken voor een extra speels houtvuur waar u uren naar kunt kijken? Dan hebben wij een tip voor u: combineer het met eikenhout. Daarmee zorgt u zeker voor sfeer!


Essenhout bij Haardhout.com

De snelle levering is slechts één van de grote voordelen van essenhout bestellen bij haardhout.com. Wij hebben namelijk een uitgebreide voorraad haardhout dat in alle varianten gedroogd en gekloofd is. Door ons gevarieerde aanbod is het ook heel gemakkelijk om verschillende houtsoorten af te wisselen. Ook voor elzenhout en beukenhout kunt u bij ons terecht. Dat kunt u net als uw essenhout bij haardhout.com voor een scherpe prijs online bestellen


Essenhout kopen

Wilt u extra voordelig essenhout kopen? Dat doet u zonder twijfel bij haardhout.com. Hoe groter uw bestelling hoe scherper de prijs namelijk wordt! Bovendien kunt u bij ons terecht voor meerdere soorten houtopslagen waarin u alle uw haardhout keurig gestapeld en geordend kunt bewaren. Geven de voorspellingen aan dat er mooi weer opkomst is? Dan kunt u naast essenhout kopen ook barbecue houtskool en briketten meebestellen. Wij leveren uw bestelling tot aan de deur of zetten het direct bij uw opslagplek neer!

Veelgestelde vragen

Het is een harde houtsoort afkomstig van de es. Deze boom groeit in heel Europa en is een van beste soorten stookhout. Het hout is hard en taai, waardoor het langzaam en lang brandt. Hierdoor is het hout geschikt voor middelgrote en grote haarden en kachels. Naast de goede branding van essenhout, komt er ook nog eens een aangename geur vrij bij de ontbranding. Op deze manier kunt u genieten van het mooie vlammenspel en de lekkere geur van het hout!

Door de harde en stevige textuur van het hout heeft het een trage verbranding. Hieruit ontstaat een mooi en rustig vlammenspel. Ondanks dat essenhout een harde houtsoort is, is het gemakkelijk te ontsteken door de kleine scheurtjes in de dunne bast. Het hout gaat gemakkelijk op in vlammen zonder dat het spettert. Wel is het belangrijk dat uw essenhout droog is, anders ontstaat er veel rook. Wij drogen al onze houtsoorten in droogkamers, zodat deze direct na het leveren in gebruik genomen kunnen worden.

Zowel voor de beginnende stoker als voor de ervaren stoker is essenhout fijn brandhout. Wel raden wij u aan om uw essenhout aan te steken met gebruik van aanmaakblokjes of houtkrullen. Hierdoor zal het hout op een geleidelijke manier beginnen te branden. Voor het beste resultaat kunt u het beste beginnen met drie blokken. Door de langzame verbranding, kunt u lang genieten van de verbranding van het essenhout.

Wij verkopen bij Haardhout.com enkel goed gedroogd essenhout. Hierdoor kunt u nadat het hout geleverd is meteen gebruiken en hoeft het niet meer gedroogd te worden. Uw hout wordt gratis bij u thuis geleverd op een geschikt moment voor u! Wij houden rekening met uw schema. Bij het bestellen kunt u kiezen voor een bepaalde dag voor bezorging of wij maken telefonisch samen met u een afspraak. U wordt een half uur voor de levering door onze chauffeur gebeld.