Essenhout

Essenhout

Essenhout is een harde houtsoort afkomstig van de Es en het is uitstekend brandhout. Bij Haardhout.com hebben wij een breed aanbod aan haardhout, waaronder essenhout. Het hout heeft een stevige textuur en een langzame verbranding. Hierdoor kunt u lang genieten van het essenhout in uw kachel of open haard. De mooie gecontroleerde vlam creëert veel warmte en een prachtig vlammenspel. Essenhout is zowel voor de beginnende als de ervaren stoker een fijne houtsoort met veel voordelen. Ook is essenhout een perfecte houtsoort voor de bqq, omdat het een harde houtsoort is creëert het een fijne smaak in uw vlees.

Essenhout als brandhout

Essenhout als brandhout is een goede keuze wanneer u een (middel)grote kachel of open haard heeft. Omdat het haardhout hard is, heeft het een langzame verbranding en kunt u er lang van genieten. U kunt essenhout herkennen aan de gele tot bruine kleur en de harde en stevige textuur. Omdat ons essenhout altijd gedroogd geleverd word, kunt u het direct gebruiken nadat u het heeft ontvangen. Hierdoor is het hout makkelijk in gebruik en kan het eenvoudig aangestoken worden. Omdat er ongeveer drie blokken nodig zijn voor een mooi vuur, is essenhout als brandhout minder geschikt voor een kleine kachel.

Essenhout gedroogd

Ons essenhout wordt gedroogd bij u geleverd! De droogtijd van essenhout kan wel oplopen tot 2,5 jaar. We begrijpen dat u hier niet op wilt wachten, daarom drogen wij het hout voor u. Dit doen we in onze speciale droogkamers tot er maximaal een vochtpercentage van twintig procent overblijft. Omdat ons essenhout ovengedroogd is, kunt u direct na ontvangst beginnen met stoken! Dit scheelt u een hoop tijd en u kunt meteen genieten van een prachtig vuur. Doordat het essenhout gedroogd is, rookt het een stuk minder en heeft u geen last van spatten en knetteren.

Essenhout voor houtkachel

Essenhout is voor de houtkachel meer dan geschikt! Omdat het niet veel spat en rookt, is essenhout voor buiten en in de vuurkorf ook ideaal. Het geeft een rustig en sfeervol vlammenspel wat fijn is voor zowel binnen als buiten. Bovendien is essenhout een goede houtsoort om te combineren met berkenhout. Dit omdat de haardhoutmix van deze twee houtsoorten een mooie en gecontroleerde vlam creëren. U kunt beide houtsoorten eenvoudig afzonderlijk bij ons bestellen. Ondanks dat is alleen essenhout voor de houtkachel ook altijd een uitstekende keuze!

Essenhout eigenschappen

Essenhout heeft goede eigenschappen wanneer u het als openhaardhout gebruik. We zetten ze graag even voor u op een rijtje:

  • Harde en stevige textuur
  • Trage verbranding
  • Rustige vlam
  • Geschikt voor middelgrote kachels en haarden
  • Lekkere geur

Bij veel houtsoorten kan het even duren voordat ze goed branden, dat is bij essenhout niet het geval. Door de dunne barst met kleine scheurtjes vat het hout snel vlam, zonder spatten of spetteren. Omdat essenhout deze eigenschappen heeft, is essenhout perfect voor de open haard en de houtkachel, maar ook zeer geschikt voor buiten!

Essenhout stoken

Wilt u essenhout stoken? Bij Haardhout.com vindt u het beste gedroogde essenhout voor mooie prijzen. Om uw vuur met essenhout op gang te krijgen, kunt u het beste gebruik maken van aanmaakblokjes of houtkrullen. Hierdoor brand het vuur op een geleidelijke manier, zonder dat het te veel gaat roken. U heeft ongeveer drie blokken nodig om een mooi vuur te maken. Omdat dit iets te veel kan zijn voor een kleine kachel, raden wij aan essenhout te stoken in (middel)grote kachels en open haarden. Nadat u het hout heeft aangestoken, geniet u lang van een mooie vlam, essenhout brand namelijk langzaam en is daarom erg duurzaam.

Essenhout pallet

Bij ons bestelt u uw essenhout pallet eenvoudig online. U kunt bij ons terecht voor een hele en halve pallet. Mocht u wat minder ruimte hebben, dan kunt u bij ons ook essenhout in netzakken bestellen. Bovendien hebben we handige houtopslagen, waarin u al uw hout kunt opbergen. Hierin kunt u een groot aantal blokken hout stapelen en ze zijn er in diverse uitvoeringen. Wanneer u uw essenhout op een pallet bestelt, heeft u direct een grote voorraad klaarliggen en omdat wij het hout drogen, kunt u het meteen gebruiken!

Essenhout kopen

Wilt u essenhout kopen? Bij haardhout.com hebben we een grote voorraad met essenhout en andere houtsoorten voor u klaarliggen. Al ons brandhout is van hoge kwaliteit en wordt aangeboden tegen een mooie prijs. U geeft aan wanneer u het hout wilt ontvangen en wij zorgen dat het probleemloos bij u op de gewenste locatie wordt geleverd. Naast essenhout kunt u ook bij ons terecht voor onder andere elzenhout, beukenhout en eikenhout. Essenhout is goed brandhout voor de kachel of open haard, maar ook voor de bbq meer dan geschikt. Daarom kunt u bij ons eenvoudig online essenhout kopen!

Veelgestelde vragen

Het is een harde houtsoort afkomstig van de Es. Deze boom groeit in heel Europa en is een van de beste soorten stookhout. Omdat het hout hard is, brand het langzaam waardoor het erg geschikt is voor (middel)grote kachels en haarden. Naast de duurzame verbranding van essenhout, komt er ook nog eens aangename geur vrij.

Het is een harde houtsoort met een stevige textuur. Omdat het hout hard is heeft het een trage verbranding. Ondanks dat heeft, is het hout wel makkelijk te ontsteken door de kleine scheurtjes in de dunne barst. Hierdoor gaat het hout makkelijk in vlammen op zonder dat het spettert.

Essenhout brandt op een langzame manier zonder spatten en spetteren. U kunt het hout het beste aansteken met aanmaakhout of houtkrullen, zodat het op een geleidelijke manier verbrand. Hierdoor ontstaat er een mooi en warm vlammenspel.

Essenhout is een harde houtsoort met een duurzame ontbranding. Bij Haardhout.com ontvangt u uw essenhout altijd gedroogd en gekloofd. Hierdoor kunt u het direct gebruiken op het moment dat het bij u afgeleverd is. U kiest bij het bestellen zelf wanneer de bezorging plaatsvind en we nemen voor de levering telefonisch contact met u op.