Haardhout

Ovengedroogd haardhout kopen

Op zoek naar ovengedroogd haardhout van de beste kwaliteit, dat snel geleverd kan worden? Dan bent u bij Haardhout.com aan het juiste adres! Alle blokken zijn droog en kunt u direct stoken. Het hoeft niet eerst nog een jaar liggen te drogen. Wij hebben al onze producten in eigen beheer. Dit doen wij allemaal vanuit ons kantoor in Hoogeveen in Drenthe. Dit betekent dat wij u kunnen voorzien van de beste kwaliteit haardhout. Bovendien kunnen wij leveren in alle provincies, steden en dorpen in heel Nederland! Wij bezorgen bij zowel particulieren als bij zakelijke klanten. U kunt altijd contact met ons opnemen voor de mogelijkheden.
 

Breed assortiment haardhout kopen

Al ons haardhout is ovengedroogd en direct te stoken. Wij hebben een breed assortiment, met onder andere zachte en harde houtsoorten. Wij leveren onder andere berken, essen, eiken, beuken en mix haardhout. U kunt halve en hele pallets bestellen, met blokken van onder andere 25, 30 en 45 centimeter. Daarnaast leveren wij ook blokken in plastic zakken en netzakken. Om uw haardvuur aan te maken kunt aanmaakblokjes en aanmaakhout op onze website kopen.
 

Netjes gestapeld in pallet

De blokken worden netjes gestapeld en geleverd in een pallet met de volgende afmetingen: 120 x 85 x 210 centimeter. Dit is ongeveer 2 kuub gestapeld en 3,5 kuub losgestort. Een halve pallet heeft een hoogte van 120 centimeter en bevat ongeveer 1,1 kuub gestapeld en 1,7 kuub losgestort hout. De pallets worden gratis bij u thuisbezorgd. De chauffeur kan de pallet verplaatsen naar een gemakkelijke plek, zodat u de blokken gemakkelijk en snel in uw openhaardhok kunt stapelen. Meer weten over hoe u openhaardhout het beste op kunt slaan? Lees het in dit artikel!
 

Snelle levering en gratis verzending

Bestelt u op een werkdag voor 14.00? Dan kan uw bestelling de volgende werkdag al geleverd worden! Kies de gewenste datum van leveren of laat ons telefonisch contact met u opnemen. Aanmaakblokjes en het aanmaakhout kunnen tevens gratis met de pallet meegeleverd worden. Bij kleine bestellingen moeten wij verzendkosten rekenen.
 

Ovengedroogd haardhout kopen

Al ons haardhout is ovengedroogd. Naast dat u direct kunt stoken, heeft dit nog een aantal andere voordelen. Er vindt een goede verbranding plaats. Hierdoor heeft u geen last van rook, maar kunt u wel genieten van fijne warmte. Bovendien zijn de blokken vrij van onzuiverheden, zoals ongedierte en schimmels. Oftewel, u heeft ontzettend veel stookplezier!

Heeft u nog vragen of wilt u advies? Kom in contact met onze medewerkers via 0527-820100. Of stuur een e-mail naar info@haardhout.com Wij helpen u graag bij het maken van een keuze. Meer informatie over ons kunt u hier lezen. Op deze pagina lichten wij onze werkwijze toe. Wij zien uw bestelling graag tegemoet!
 

Veelgestelde vragen

Ja! Al onze producten zijn ovengedroogd en direct te stoken.

Omdat u met ovengedroogd hout heel fijn én veilig stookt! Nat en/of vervuild hout zorgt namelijk voor een sissend vuurtje met een onvolledige verbranding. Dit is vervuilend voor uw rookkanaal en het milieu.

De voordelen van ovengedroogd hout:
✓ Direct stoken na levering
✓ Geen last van schimmels en ander ongedierte
✓ Mooi vlammenspel met veel warmte
✓ Volledige verbranding, wat ten goede komt van uw rookkanaal én het milieu


Oftewel: schoon, veilig en milieubewust stoken.

De blokken hebben een vochtpercentage van maximaal 21%.

De blokken haardhout hebben standaard een lengte van ongeveer 25 centimeter. Indien de blokken langer zijn, wordt dit apart vermeld bij het product.

Het hout wordt standaard geleverd op een pallet. Uw bestelling zal met een vrachtwagen worden geleverd. Op de dag van levering ontvangt u telefonisch en/of via e-mail een indicatie van de levertijd. Niks ontvangen? Dan verzoeken wij u vriendelijk telefonisch contact op te nemen met onze klantenservice.

In overleg met de chauffeur kan uw bestelling op de gewenste plek worden gezet. Voorwaarde is dat de plek verhard én goed bereikbaar is. De pallet kan niet worden verreden over gras, zand of grind. Heeft u een grindpad? Dan dient u een kooiaap bij te bestellen.

Haardhout.com kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de plaatsing van de pallet. U kunt hier onze leveringsvoorwaarden nalezen.

Wij kunnen elke werkdag leveren wanneer het u het beste past. U kunt kiezen uit twee opties: u kiest zelf voor een bepaalde afleverdag of u kiest voor telefonisch contact, zodat wij in overleg een afleverafspraak met u maken. Bestelt u op werkdagen vóór 14:00 uur? Dan leveren wij het haardhout de volgende dag. Het is niet mogelijk om de pallet op zaterdag geleverd te krijgen. Levering vindt uitsluitend plaats op werkdagen.

Welk haardhout u het beste kunt kopen, hangt volledig af van uw voorkeuren. Het is in ieder geval belangrijk dat het brandhout zo droog mogelijk is met een vochtigheidspercentage van maximaal 20%. Het hout is ook al gekloofd, daardoor kunt u er direct mee stoken. Wilt u een houtsoort dat traag brandt en een heerlijke warmte afgeeft? Dan zijn eikenhout, essenhout en beukenhout de beste opties. Wilt u liever een makkelijkere houtsoort die eenvoudig ontbrandt en een snel brandend haardvuur geeft? Dan kunt u het beste kiezen voor elzenhout of berkenhout.

Ons hoogkwalitatieve haardhout is kant-en-klaar en kunt u dus direct gebruiken. Wij hebben alles in eigen beheer en staan voor duurzaam en verantwoord stoken. Bij Haardhout.com staan wij voor persoonlijk contact en staan u daarom graag te woord. Ook kunt u bij ons standaard rekenen op een snelle levering. Als u op een werkdag vóór 14:00 uur uw bestelling plaatst, dan heeft u uw haardhout de volgende werkdag huis.