Braaihout

Braaihout{2}

Braaihout

Braaihout is ideaal om te branden op de Zuid-Afrikaanse braai of barbecue. Het is kurkdroog, waardoor het goed brandt en lekker veel warmte afgeeft. Verpakt in handzame plastic zakken gemakkelijk te verplaatsen. Bovendien is het erg zuinig in gebruik!

Wat is braaien?
Een braai is een soort Zuid-Afrikaanse barbecue. Ideaal om heerlijke stukken vlees op te bereiden. Braaien is oorspronkelijk een Zuid-Afrikaanse gelegenheid. De mensen in deze cultuur nemen de tijd om te barbecueën. Het is gericht op beleving. Een gezellig samenzijn met vrienden en familie én lekker eten en drinken.

Braaien en barbecueën
Braai betekent wellicht ‘barbecue’ in het Zuid-Afrikaans, toch is het niet hetzelfde als barbecueën. Met de barbecue wordt het vlees gegaard door middel van hete kolen. Alles – wat van de barbecue komt – wordt gelijk opgegeten. Op de braai wordt gebruik gemaakt van hout. In Zuid-Afrika wordt al het eten eerst bereid, als alles klaar is wordt er pas gegeten.

Braaihout van SlowWwood
De stukken hout zijn op natuurlijke wijze gedroogd in de Zuid-Afrikaanse zon. Hierdoor is het hout super droog. Het bevat nog maar een paar procent vocht. Het voordeel hiervan is dat het gemakkelijk brandt en weinig rook afgeeft. Het vlees wordt langzaam gegaard, waardoor het een heerlijke smaak krijgt. De blokken zijn verpakt in handzame plastic zakken. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te verplaatsen. De zakken zijn in diverse hoeveelheden te bestellen. Wilt u het braaihout eerst proberen? Bestel dan een proefpakket. Wij zien uw bestelling graag tegemoet.