Houtbriketten

Houtbriketten

Wilt u profiteren van een maximaal rendement bij een schone verbranding? Dan zijn houtbriketten een perfecte keuze. Deze zijn bij Haardhout.com verkrijgbaar in diverse samenstellingen. Onze RUF briketten bestaan uit een mix van meerdere houtsoorten. Pini Kay briketten zijn hol van binnen. Daardoor ontstaan levendige vlammen en blijven ze na afloop nog lang doorgloeien. Zo geniet u in sfeer van een aangenaam verwarmd huis!


Houtbriketten aansteken

Wanneer u efficiënt houtbriketten wilt aansteken, maakt u het beste gebruik van aanmaakhout. Zodra het vuur eenmaal brandt, geniet u van een hogere warmteopbrengst dan bij traditionele houtblokken. Doordat de briketten bestaan uit samengeperst hout hebben ze een bijzonder laag vochtpercentage. Er blijft daardoor minder restafval over wanneer u een kachel met houtbriketten gaat aansteken. Bij Haardhout.com bestelt u ze eenvoudig online in netzakken of op een pallet.


Prijs houtbriketten

De exacte prijs van houtbriketten hangt af van de soort die u kiest. RUF briketten bevatten een vochtpercentage van rond de 10 procent. Ze zijn iets prijziger dan gewone haardblokken, maar leveren naar verhouding meer warmte op. Een RUF briket bestaat meestal uit een mix van meerdere soorten haardhout. De prijs van Pini Kay briketten ligt net iets hoger, maar deze hebben als voordeel dat ze van binnen hol zijn. Doordat het vuur er mooi doorheen kan trekken, zorgen ze voor een levendig vlammenspel. Pini Kay briketten zijn vervaardigd uit eikenhout.


Houtbriketten kopen

U profiteert van een razendsnelle levering door uw houtbriketten te kopen bij Haardhout.com. Bestelt u ze op een werkdag vóór 14.00 uur? Dan heeft u ze op de eerstvolgende werkdag al in huis! Bovendien vindt u bij ons ook traditioneel haardhout an diverse houtsoorten zoals berken-, essen- en beukenhout. Daarmee kiest u eenvoudig voor de geur en het vlammenspel van uw voorkeur. De houtbriketten die u kunt kopen in onze webshop worden geleverd in handige netzakken. Ook voor aanmaakblokjes of houtkrullen om het vuur alvast op te stoken kunt u bij ons terecht!
 

Veelgestelde vragen

Wanneer u wilt genieten van een hoog rendement zijn Pini Kay briketten de beste keuze. Deze zorgen voor een optimale warmteoverdracht en een schone vlam. Dit type briketten blijft lang nagloeien en heeft eveneens een zeer hoog rendement. Wilt u liever eindeloos wegdromen bij de openhaard? Dan verdienen RUF briketten van eiken-, berken- en grenenhout de voorkeur. Deze briketten geven een hoge energetische waarde wat zorgt voor een optimale warmte. Bovendien geven de briketten weinig restafval.

Bij het stoken van houtbriketten begint u het beste met aanmaakhout, bijvoorbeeld aanmaakblokjes of houtkrullen. Als het vuur eenmaal goed brandt, voegt u de briketten toe. Meer hoeft u daarna eigenlijk niet te doen. Om uw haard brandende te houden hoeft u alleen maar nieuwe houtbriketten op het vuur te leggen. Op deze manier profiteert u optimaal van een hoge warmteopbrengst en een schone verbranding!

Haardhout.com heeft uitgebreide voorraden haardhout. Wanneer u uw houtbriketten op werkdagen vóór 14.00 uur bestelt, dan worden deze de eerstvolgende werkdag al geleverd. Verder is het mogelijk om de leverdatum van uw voorkeur aan te geven. Het exacte levermoment kunnen wij niet plannen, maar op de dag zelf neemt de chauffeur een uur tot een half uur voor levering contact met u op.