Openhaardhout

Voor de beste kwaliteit openhaardhout kunt u terecht bij Haardhout.com! Wij bieden ovengedroogde houtblokken van verschillende soorten hout, waaronder essenhout en berkenhout. Bovendien profiteert u bij ons ook van een snelle levering. Daarnaast is het ook mogelijk om langs te komen bij onze vestiging in Hoogeveen, zodat u uw haardhout zelf kunt afhalen. Het openhaardhout is beschikbaar in gestapelde blokken op een pallet of als een partij netzakken op een pallet.

Ovengedroogd openhaardhout

Voor een vuur met zo min mogelijk rook is het beter om ovengedroogd openhaardhout te gebruiken. Al ons haardhout wordt in speciale droogovens drooggeblazen. Door hete lucht van 85° door het gekloofde hout te blazen hebben de blokken een vochtigheidsgehalte van maximaal 20%. Het vuur in uw kachel of haard geeft niet alleen minder rook met ovengedroogd openhaardhout, maar zal ook minder sissen, meer warmte afgeven en een mooier vlammenspel geven. Bij Haardhout.com bent u dus aan het juiste adres voor een mooi haardvuur!

Openhaardhout soorten

Voor openhaardhout zijn niet alle soorten hout even geschikt. Zo zijn bijvoorbeeld tropisch hardhout, pallethout en vuren/grenen ongeschikt om mee te stoken in een kachel of openhaard. Daarvoor zijn de volgende soorten openhaardhout veel meer geschikt:


Wij kunnen u veel vertellen over welke houtsoort het meest geschikt is voor welk type kachel. Twijfelt u nog over het juiste hout? Neem dan gerust contact met ons. Wij helpen u graag verder met al uw vragen.

Openhaardhout drogen

Bij Haardhout.com hoeft u de blokken openhaardhout zelf niet meer te drogen. Zodra u het hout binnen heeft kunt u dus direct beginnen met stoken. Maar u wilt uw hout natuurlijk ook droog kunnen opslaan. In onze webshop vindt u ook enkele stevige houtopslagen. Droger hout geeft een betere verbranding, wat ook beter is voor uw schoorsteen of kachelpijp. Voorkom schoorsteenbrand en laat elk jaar uw schoorsteen vegen.

Openhaardhout houtkachel

U heeft bij Haardhout.com keuze uit verschillende soorten openhaardhout voor uw houtkachel. U vindt bij ons echter ook houtpellets voor de steeds populairdere pelletkachel. Deze pellets zijn grote korrels samengeperst hout en branden met meer rendement. Bovendien geven ze in vergelijking met het openhaardhout van een houtkachel veel minder fijnstof en CO2 af, wat natuurlijk beter is voor uw gezondheid en het milieu. De pellets die u op Haardhout.com kunt kopen zijn bovendien PEFC gecertificeerd, wat betekent dat ze duurzaam en ecologisch zijn geproduceerd.

Openhaardhout voor uw openhaard

Welk openhaardhout het beste is voor welk type openhaard? Het belangrijkste onderscheid daarin is hoe ‘hard’ het hout is. Harde houtsoorten, zoals beukenhout, eikenhout en essenhout zijn meer geschikt voor grote kachels en haarden. Met een van deze houtsoorten begint het vuur minder snel en verloopt ook het branden zelf trager. Hierdoor hoeft u minder vaak een nieuw blok op het vuur te gooien. Elzenhout en berkenhout branden makkelijker, waardoor ze een beter openhaardhout zijn voor een kleine openhaard of kachel. Elzenhout is zeer geschikt voor accumulerende kachels, terwijl berkenhout ideaal is voor moderne kachels en haarden.

Openhaardhout stoken

Wanneer u in uw kachel of haard met openhaardhout wilt stoken, hoeft dat niet moeilijk te zijn. Om het makkelijker te maken hebben wij voor u alvast een aantal stooktips uitgelicht:

  • Stook met schoon hout: Gebruik geen hout dat geverfd, gebeitst is of op een andere manier is behandeld. Dit geeft een vuil vuur, wat slecht is voor het milieu.
  • Stook met droog hout: Voor een optimaal haardvuur wilt u alleen het droogste hout gebruiken. Vochtig hout geeft veel rook, wat ook slecht is voor uw rookkanaal.
  • Begin het vuur op de goede manier: Vergeet voordat u het vuur aanmaakt niet om de luchttoevoer van uw kachel of haard open te zetten. Zuurstof is essentieel voor het starten van uw vuur. Met haardhout accessoires, zoals als aanmaakblokjes en aanmaakhout is het veel eenvoudiger om een vuur te beginnen.

Openhaardhout kopen

Bij Haardhout.com kunt u allerlei soorten openhaardhout kopen voor een scherpe prijs. Naast de genoemde houtsoorten bieden wij ook een mix van haardhout, beschikbaar in pallets met gestapelde houtblokken of in handige netzakken. Deze netten openhaardhout kunt u kopen per 15, 30, 60 of 72. Andere soorten die u bij ons kunt kopen zijn eucalyptus haardhout, braaihout van het merk SlowwWood en speciaal geselecteerd pizzahout, ideaal voor pizzaovens. Wilt u een van deze houtsoorten eerst proberen? Geen probleem! Bestel dan eerst een proefpakket.


Op de hoogte worden gesteld bij aanbiedingen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief!