Ovengedroogd haardhout

Wanneer u optimaal wilt genieten van uw open haard raden wij u aan om met ovengedroogd haardhout te stoken. Het haardhout heeft een extreem laag vochtpercentage, wat vele voordelen met zich meebrengt. Bovendien hoeft u het haardhout niet zelf meer te laten drogen, wat een hoop tijd en energie scheelt. Het ovengedroogde haardhout wordt bij u aan huis afgeleverd en is gelijk klaar om mee te stoken. Bovendien hebben wij al onze voorraad in eigen beheer. Hierdoor kunnen wij u de beste kwaliteitsgarantie bieden. De kwaliteit van onze producten wordt continu gewaarborgd.

Ovengedroogd haardhout kopen

Wilt u ovengedroogd haardhout kopen? Haardhout.com is expert op het gebied van de verkoop van ovengedroogd haardhout. Met een snelle en persoonlijke levering ligt het hout vrijwel direct in uw open haard. Zo kunt u tijdens de koudere maanden bijvoorbeeld heerlijk genieten van de geur van smeulend gedroogd hout. Een ander voordeel van ovengedroogd haardhout is dat er een goede verbranding is. Hierdoor voorkomt u vervuiling van uw rookkanaal en stookt u altijd op een veilige manier. Ovengedroogd haardhout kopen bij Haardhout.com is daarom zeker een aanrader!

Wat betekent ovengedroogd haardhout?

Ovengedroogd haardhout wordt in de oven gedroogd. De gekloofde blokken worden met hete lucht van ongeveer 85 °C doorgeblazen. Dit levert een vochtigheidsgehalte van maximaal 20% op. Dat is vergelijkbaar met het resultaat van ongeveer twee tot drie jaar drogen. Voordeel hiervan is dat het ovengedroogde haardhout direct te stoken is, er nog vers uitziet, zijn karakteristieke geur behoudt en schoon en vrij van schimmels en ongedierte is. Daarnaast heeft ovengedroogd haardhout uitstekende brandeigenschappen voor een lekker warm huis en veel stookplezier.

Voordelen van ovengedroogd haardhout

Wanneer u ovengedroogd haardhout gaat kopen, is het handig om te weten wat de voordelen hiervan zijn. Wij hebben opgesomd wat de grootste voordelen zijn van stoken met ovengedroogd haardhout:

  • Ovengedroogd haardhout is direct te stoken
  • Het hout is vrij van schimmels en ongedierte
  • U kunt rekenen op een volledige en schone verbranding
  • Er is een grotere warmteafgifte dan bij normaal brandhout
  • Stoken met ovengedroogd haardhout zorgt voor minimale vervuiling van de schoorsteen

De voordelen van stoken met ovengedroogd haardhout zijn eindeloos. Bij Haardhout.com vindt u het ovengedroogde haardhout dat bij uw wensen aansluit.

Direct te stoken ovengedroogd haardhout

Al ons haardhout is standaard ovengedroogd. Hoe droog de blokken zijn, wordt aangegeven door middel van het percentage vocht dat in de blokken zit. Goed haardhout heeft een vochtigheidsgehalte van maximaal 20%. De blokken van Haardhout.com bevatten gemiddeld tussen de 12% en 16% vochtigheid. Dit betekent dat u direct kunt stoken met ovengedroogd haardhout. Wij hebben bijvoorbeeld berken-, essen-, eiken-, beuken of mix haardhout in ons assortiment. En wist u dat dit ovengedroogde haardhout in de zomer ook goed te gebruiken is? Ovengedroogd haardhout kunt u ook perfect gebruiken voor een vuurkorf. Tijdens zomerse avonden wil het nog wel eens afkoelen. Hoe fijn is het dan om buiten te kunnen blijven zitten? Dankzij de grotere afgifte van warmte ten opzichte van normaal hout, kunt u heerlijk opwarmen tijdens de zomeravonden. Bovendien kunt u direct stoken met ovengedroogd haardhout, zodat u niet voor verrassingen komt te staan en het snel weer aangenaam warm kunt maken.

Ovengedroogd haardhout in zakken

Bij Haardhout.com kunt u verschillende soorten ovengedroogd haardhout vinden. Bovendien hebben we voor iedereen het gewenste formaat beschikbaar. We hebben ovengedroogd haardhout in zakken, op halve pallets of hele pallets. Heeft u niet veel opslagruimte, dan raden we aan om netzakken haardhout te kopen. Een groot voordeel aan ovengedroogd haardhout in zakken is dat de zakken makkelijk hanteerbaar zijn. Hierdoor kunt u ze gemakkelijk verplaatsen. Wanneer u meer ruimte voor opslag heeft, raden we u aan om te kiezen voor hele of halve pallets haardhout.

Haardhout kopen