Ovengedroogd haardhout kopen

Gedroogd haardhout kopen? Haardhout.com is expert op het gebied van de verkoop van ovengedroogd haardhout. Met een snelle en persoonlijke levering ligt het hout vrijwel direct in uw open haard. Zo kunt u tijdens de koudere maanden bijvoorbeeld heerlijk genieten van de geur van smeulend gedroogd hout. Ander voordeel van goed gedroogd hout is dat er een goede verbranding is. Hierdoor voorkomt uw vervuiling van uw rookkanaal en stookt u altijd op een veilige manier. Droog openhaardhout kopen bij Haardhout.com is dus zeker een aanrader!

ALLES IN EIGEN BEHEER

In onze vestiging in Hoogeveen hebben wij alles in eigen beheer. Dit betekent dat het kantoor én het distributiecentrum op één plek zijn gevestigd. Iets wat uniek is op de Nederlandse markt. Voordeel is dat de kwaliteit van onze producten continu gewaarborgd kan worden. Daarnaast hebben wij altijd inzicht in de voorraad, waardoor wij snel kunnen schakelen. Bestelt u op een werkdag voor 14.00? Dan kunnen wij de volgende werkdag al leveren!

Wat betekent ovengedroogd haardhout?

Ovengedroogd haardhout wordt in de oven gedroogd. De gekloofde blokken worden met hete lucht van ongeveer 85°C doorgeblazen. Dit levert een vochtigheidsgehalte van maximaal 20% op. Dit is vergelijkbaar met het resultaat van ongeveer twee tot drie jaar drogen. Voordeel is dat het direct te stoken is, er nog vers uitziet, zijn karakteristieke geur behoudt en schoon en vrij van schimmels en ongedierte is. Daarnaast heeft ovengedroogd haardhout uitstekende brandeigenschappen voor lekkere warmte en veel stookplezier.

Voordelen van gedroogd haardhout kopen

Wanneer u gedroogd haardhout gaat kopen, is het handig om te weten wat de voordelen zijn. Zoals hiervoor aangegeven kunt u het hout direct stoken en is het vrij van schimmels en ongedierte. Daarnaast kunt u altijd rekenen op een schone en volledige verbranding.

En weet u wat ook een leuk voordeel is aan haardhout dat ovengedroogd is? Zoals de naam het al zegt is ovengedroogd haardhout zeer geschikt voor het stoken in de open haard. Tijdens de koudere maanden kunt u genieten van een warm vuur met schone verbranding, en grotere warmteafgifte dan bij normaal haardhout. Bij nat en/of vervuild haardhout heeft u namelijk te maken met een sissend vuurtje en veel rookontwikkeling. Er is geen goede verbranding, waardoor uw kachel wordt vervuild. Dit kan uiteindelijk zorgen voor schoorsteenbrand. Stook daarom altijd met schoon en droog haardhout.

Direct te stoken

Al ons haardhout is standaard ovengedroogd. Hoe droog de blokken zijn, wordt aangegeven door middel van het percentage vocht dat in de blokken zit. Goed haardhout heeft een vochtigheidsgehalte van maximaal 20%. De blokken van Haardhout.com bevatten gemiddeld tussen de 12% en 16% vochtigheid. Dit betekent dat u direct kunt stoken met bijvoorbeeld berken-, essen-, eiken-, beuken of mix haardhout. En wist u dat dit gedroogd hout in de zomer ook goed te gebruiken is? Ovengedroogd hout kunt u ook perfect gebruiken voor een vuurkorf. Tijdens zomerse avonden wil het nog wel eens afkoelen. Hoe fijn is het dan om buiten te kunnen blijven zitten? Dankzij de grotere afgifte van warmte ten opzichte van normaal hout, kunt u heerlijk opwarmen tijdens de zomeravonden.

Interesse in openhaardhout dat gedroogd is?

Heeft u al langere tijd interesse in haardhout dat gedroogd is? Of wilt u graag gedroogd hout kopen? Dan bent u bij Haardhout.com aan het juiste adres. Telefonisch komt u in contact met onze professionals via 0527-820100. Mailen kan ook naar info@haardhout.com.

Haardhout kopen