Ovengedroogd openhaardhout kopen? | Haardhout.com

Alles in eigen beheer
In onze vestiging in Hoogeveen hebben wij alles in eigen beheer. Dit betekent dat het kantoor én het distributiecentrum op één plek zijn gevestigd. Iets wat uniek is op de Nederlandse markt. Voordeel is dat de kwaliteit van onze producten continu gewaarborgd kan worden. Daarnaast hebben wij altijd inzicht in de voorraad, waardoor wij snel kunnen schakelen. Bestelt u op een werkdag voor 14.00? Dan kunnen wij de volgende werkdag leveren.

Wat betekent ovengedroogd haardhout?

Ovengedroogd haardhout wordt in de oven gedroogd. De gekloofde blokken worden met hete lucht van ongeveer 85°C doorgeblazen. Dit levert een vochtigheidsgehalte van maximaal 18% op. Dit is vergelijkbaar met het resultaat van ongeveer twee tot drie jaar drogen. Voordeel is dat het direct te stoken is, er nog vers uitziet, zijn karakteristieke geur behoudt en schoon en vrij van schimmels en ongedierte is. Daarnaast heeft ovengedroogd haardhout uitstekende brandeigenschappen voor lekkere warmte en veel stookplezier.

Direct te stoken

Al ons haardhout is standaard ovengedroogd. Hoe droog de blokken zijn, wordt aangegeven door middel van het percentage vocht dat in de blokken zit. Goed haardhout heeft een vochtigheidsgehalte van maximaal 20%. De blokken van Haardhout.com bevatten gemiddeld tussen de 12% en 16% vochtigheid. Dit betekent dat u direct kunt stoken.