RUF briketten

RUF briketten

Geniet maximaal van uw haardvuur met RUF briketten! Dit zijn blokken met verschillende houtsoorten die onder hoge druk zijn samengeperst. Ze hebben een zeer laag vochtpercentage en geven een schone verbranding. Dit betekent dat er nog minder rook vrijkomt als bij ovengedroogd haardhout. In vergelijking met standaard haardhout branden de RUF briketten maar liefst drie keer langer! Bestel ze voordelig bij Haardhout.com.

 

RUF briketten verbranding

Lange winterse avonden komt u door met RUF briketten. De verbranding is zeer efficiënt dankzij de hoge energetische waarde, het is ook hierdoor dat er veel warmte vrijkomt. Wanneer de briketten branden, branden ze zelfs moeiteloos de hele nacht door. Daarvoor is het wel belangrijk om de RUF briketten droog op te slaan. Gebruik hiervoor één van onze houtopslagen. Hiermee blijven de samengeperste houtvezels zo droog mogelijk voor een volledige verbranding!

 

RUF briketten stoken

Gaat u met RUF briketten stoken? Dan zal u merken dat ze wat lastiger zijn te ontsteken dan Pini Kay briketten bijvoorbeeld. Deze laatste hebben een open structuur waardoor er makkelijk zuurstof bijkomt voor een snelle ontbranding. Als u de massieve RUF briketten gaat stoken, raden wij aan om deze aan te maken met een van onze haardvuur accessoires. Hoe? Leg twee of drie briketten naast elkaar, met een kleine ruimte ertussen. Hier legt u aanmaakhout, houtkrullen of aanmaakblokjes en steekt u aan. En voila!

 

RUF briketten ervaring

Waar rook is, is vuur... Met RUF briketten zal die ervaring toch iets anders zijn. Door de dichtheid (2000 kg/cm²) en het lage vochtpercentage (circa 10%) van deze briketten, leveren ze wel vuur maar praktisch geen rook! Een verstopte schoorsteen zal hierdoor niet meer voorkomen. De samengeperste blokken bestaan uit 100% hout en bevatten geen toevoegingen. Dat betekent eveneens een schone verbranding. Probeer de RUF briketten zelf, onze ervaring leert dat u daarna niet meer anders wilt!

 

RUF briketten voordelen

Het gebruiken van RUF briketten heeft vele voordelen. De blokken produceren optimale warmte en laten weinig restafval achter. Ze bestaan voor 100% uit houtsnippers van berken, grenen en eiken. Omdat er tijdens de productie geen bindmiddelen als lijm worden toegevoegd is er een schone verbranding. Dat betekent dat RUF briketten ook voordelen opleveren voor uw schoorsteen. Voor de duidelijkheid zetten we alle voordelen nog eens op een rijtje voor u:

  • Hoog rendement
  • Weinig asresten
  • Schone verbranding
  • Laag vochtpercentage; minder dan 4%
  • Lange warmteafgifte
  • Brandt gemakkelijk

 

RUF briketten kopen

Wilt u graag meer informatie voordat u RUF briketten gaat kopen? Neem gerust contact met ons op, wij adviseren u graag over de beste opties voor uw haardvuur! Besteld u via onze webshop? Reken dan op een snelle levering door heel Nederland. Woont u aan een onverharde, achteraf weg met grind? Ook dan is bezorging mogelijk. Let er dan wel op dat u een kooiaap aan uw winkelwagen toevoegd. U moet bij Haardhout.com zijn als u RUF briketten wilt kopen!

 

Veelgestelde vragen

Omdat RUF briketten massief zijn, is het aan te raden om bij het aansteken haardvuur accessoires te gebruiken, zoals houtkrullen of aanmaakblokjes. Door de massieve structuur ontbranden de briketten namelijk lastiger. Leg twee of drie briketten naast elkaar met een beetje ruimte ertussen. Leg daar de aanmaakhoutjes, houtkrullen of aanmaakblokjes neer die steekt u aan, met als resultaat een mooi vuur.

In verhouding tot normaal haardhout, branden RUF briketten drie keer langer. Een groot voordeel is dat RUF briketten wel warmte leveren maar praktisch geen rook. Hierdoor is een verstopte schoorsteen verleden tijd. U kunt eventueel met 120 kilo RUF briketten beginnen om ze te testen. Tevreden? Dan kunt u een pallet met 320, 480 of 960 briketten kopen.

Onze producten worden geleverd op pallets. Wilt u uw bestelling komen afhalen? Dat kan ook. Kom dan langs bij onze houtopslag in Hoogeveen. Een groot voordeel van RUF briketten kopen bij Haardhout.com, is dat de producten in bijna alle gevallen de volgende werkdag al geleverd kunnen worden en u direct kunt beginnen met stoken.

Met de RUF briketten van Haardhout.com kunt u direct stoken. Doordat wij alles in eigen beheer hebben is het mogelijk om snel te leveren. Daarnaast kunnen wij zo al onze producten extra controleren op kwaliteit. Wanneer u op een werkdag vóór 14:00 uur besteld heeft, kunt u er op rekenen dat u uw RUF briketten de volgende dag al in huis heeft. En dat voor een zeer betaalbare prijs!