Pizzahout

Om overheerlijke pizza’s te maken in houtgestookte ovens gooi je niet zomaar elk soort hout. Haardhout.com adviseert daarom ook om getrommeld berkenhout (ook wel pizzahout) te kiezen. De vraag wordt vaak gesteld: Wat zijn de voordelen van het gebruik van pizzahout? Wij leggen het uit! 

Wat is pizzahout?

Om gelijk duidelijk te krijgen wat pizzahout is, leggen wij dat in het kort uit. Dit hout is door een trommel gegaan, waardoor de schors is los gekomen van het hout zelf. Schors rookt van zichzelf vrij veel, deze rook kan de smaak hevig beïnvloeden. Dit betekent dat er een schonere verbranding plaats vind om het hout wat dan weer ten goede komt voor niet alleen jouw pizza maar ook jouw rookkanaal.

Snelle ontbranding

Het pizzahout vat gemakkelijk vlam door het hoge ontstekingspunt. Om dezelfde reden vindt er ook een gelijke verbranding plaats. De snelle ontbranding heeft als voornaamste voordeel dat je pizzaoven vrijwel direct op de gewenste temperatuur zit.

Heerlijke smaak en krokant korst

Je wil graag dat jouw pizza een heerlijke smaak en krokante korst heeft, daarnaast wil je dat hij snel en gelijkmatig bereid wordt. Wil je dit bereiken, zorg dan voor intense hitte in jouw pizza oven. Het grote voordeel is dat dit makkelijk te bereiken is met getrommeld berkenhout omdat dit hout een hoge energiedichtheid heeft. Door de zuivere en subtiele smaak, die ons getrommelde berkenhout afgeeft komt de pizza compleet tot zijn recht.  

Heerlijke geur

Berkenhout geeft een heerlijke geur af. Mede doordat het hout getrommeld is heb je geen last van een extreme rook geur en geniet alleen van de heerlijke geur van het berkenhout zelf. De geur helpt niet alleen bij de smaak maar ook tijdens de bakken geniet je hier extra van. Het doet je vrijwel direct denken aan de originele Italiaanse keuken.  

Pallets met pizzahout!

Haardhout.com heeft verschillende hoeveelheden pizzahout op voorraad. Pizzahout komt op pallets met 32 zakken, 48 zakken, 64 zakken en 96 zakken. Er zit per zak 8 kilo aan getrommeld berkenhout in.

Het proefpakket van pizzahout

Wil jij eerst proberen of het wat voor jou is? Bestel dan eerst een proefpakket!

Waar kan ik pizzahout kopen?

Pizzahout kun je natuurlijk via onze webshop bestellen, maar op onze fysieke locatie aan de Europaweg 10, (7903TM) in Hoogeveen kun je het pizzahout eventueel zelf afhalen! Onze medewerkers staan voor u klaar om samen met u een mooie pallet met pizzahout uit te kiezen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om kleinere aantallen mee te nemen, bijvoorbeeld 10 zakken pizzahout,

U krijgt als u een pallet afhaalt een afhaalkorting van €35,- op de actuele pallet prijs.