Stookhout

Op zoek naar kwalitatief stookhout? Dan is Haardhout.com de beste keuze voor u! Door ons brede assortiment zit er voor iedere stoker een geschikte houtsoort bij die bij hem of haar past. Bent u een beginner, dan kunt u het beste voor een zachte houtsoort kiezen. Zachte houtsoorten zijn namelijk makkelijker om aan te krijgen dan hardere soorten. Stookt u vaker en heeft u meer ervaring, dan kunt u voor hardere houtsoorten kiezen. Kortom, genoeg keuze in stookhout bij Haardhout.com! U bestelt eenvoudig en snel online waarna wij het razendsnel bij u thuis of op locatie leveren.

Koop nu haardhout

Wat is goed stookhout?

Goed stookhout krijgt u niet zomaar. Na het kappen van het hout wordt het gekloofd, dit verse hout bevat veel vocht. Om het op een geschikte vochtigheidsgraad te krijgen moet het hout goed drogen. Het natuurlijke droogproces duurt twee tot drie jaar, daarna is het pas geschikt voor gebruik. Haardhout.com droogt zijn stookhout in speciale droogkamers, hierdoor wordt het proces flink versneld. Na ongeveer drie tot vier dagen is ons hout perfect voor verkoop! Ons ovengedroogde haardhout voorkomt rookvorming en hebben een vochtigheidsgehalte van maximaal 20%. Hierdoor kunt u na de levering direct beginnen met stoken!

Soorten steigerhout

In de wereld van hout zijn er verschillende soorten stookhout die geschikt zijn voor uw kachel of openhaard. Neem bijvoorbeeld de zachte houtsoorten berken- en elzenhout. Dit zijn beide makkelijke branders en daardoor een goede keus als u nog niet veel stookervaring heeft. Dan hebben we de harde houtsoorten. Onze essen-, eiken- en beukenhout zijn de tragere, langere branders. Het duurt ook langer om deze soorten stookhout aan te krijgen. Maar als het eenmaal is gelukt heeft u uren warmte plezier! Kunt u moeilijk een keuze maken, omdat alle houtsoorten u op een bepaalde manier aanspreken? Bekijk dan eens onze stookhout mix!

Hoe droog moet stookhout zijn?

Stookhout moet een vochtigheidsgraad van 20 procent of lager hebben om er op een verantwoorde manier mee te stoken. Is het hout vochtiger dan dat? Dan ontstaat er onvolledige verbranding waardoor uw haard aangetast kan worden. Ook wordt het milieu op deze manier vervuild. Het inademen van stoffen die tijdens onvolledige verbranding vrijkomen kunnen slecht zijn voor uw gezondheid.

Ovengedroogd stookhout

Ovengedroogd stookhout kunt u voordelig online bestellen bij Haardhout.com. Al ons hout heeft de perfecte vochtigheidsgraad en daardoor is het na onze levering bij u thuis meteen klaar voor gebruik. Ons vers gekapte hout wordt voor enkele dagen in droogkamers gelegd, u heeft altijd vers hout zonder ongedierte en schimmels! Schoon ovengedroogd stookhout zorgt voor een schone verbranding en daardoor blijft ook de haard beter schoon. Ons ovengedroogd stookhout is verkrijgbaar in pellets en netzakken.

Goedkoop stookhout

Wilt u warm de winter door zonder te veel te betalen? Koop dan goedkoop stookhout van Haardhout.com! Ondanks de mooie prijs levert u niet in op kwaliteit, integendeel! Ons kantoor en distributiecentrum zijn op één plek gevestigd zodat de kwaliteit altijd gewaarborgd wordt. Als u goedkoop stookhout besteld is het aan te raden om het hout op te bergen en droog te bewaren in houtopslagen, zodat de staat van het stookhout zijn goedheid behoudt.

Stookhout kopen

Wilt u stookhout kopen? Ga dan voor schoon stookhout van Haardhout.com! Wij proberen het u zo makkelijk mogelijk te maken en daarom hebben wij ook diverse stook accessoires. Met deze accessoires zoals aanmaakblokjes kunt u eenvoudig uw vuur aanmaken. Onthoud dat iedere houtsoort op onze website geschikt is om mee te stoken. Welke het beste bij u past ligt aan de voorkeur van eigenschappen tijdens het stoken. Voor stookhout kopen kunt u het hele jaar door bij ons terecht!

Stookhout bestellen

Stookhout bestellen doet u snel en gemakkelijk via onze website. Voor vragen en advies kunt u contact opnemen met ons, wij staan graag voor u klaar! Tijdens het afrekenen van uw bestelling kiest u de dag van levering. De bezorger rijdt door heel Nederland om de bestelling af te leveren op de doorgegeven locatie. Als u snel wilt beginnen met stoken kunt u vandaag nog stookhout bestellen via onze website, dan zorgen wij dat het zo snel mogelijk bij u aankomt!


Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!